Berat Albayrak'ın avukatı: Albayrak’ın Powertrans’la ilgisi yok

Berat Albayrak'ın avukatı: Albayrak’ın Powertrans’la ilgisi yok

Gazetemizin 28 Mart tarihli nüshasında yayınlanan “Birileri götürdü cezası millete” ve “Götüren götürdü cezası, bize kaldı” başlıklı haberleriyle ilgili açıklama gönderen Eski Enerji ve Hazine Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın avukatı İsa Sinan Göktaş iddiaların “gerçeğe aykırı ve kişilik haklarına saldırı maiyetinde” olduğunu söyledi.

Türkiye ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki petrol taşımacılığı nedeniyle Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nin Türkiye’ye para cezası vermesi üzerine kamuoyunda yapılan tartışmalarla ilgili haberin çarpıtıldığı iddia edilen açıklama şu sözlere yer verildi:

“Karar Gazetesi’nde yapılan sözde haberde bahsi geçen tahkim davasının konusu Türkiye Cumhuriyeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında gerçekleştirilen boru hattı ile petrol taşımacılığı olmasına rağmen ilgili yayında tahkim kararı kasten çarpıtılarak özel şirketlerle ve karayolu taşımacılığı ilişkilendirilmiştir.
Sözde haberde zikredilen Powertrans isimli şirkette müvekkilimiz Sn. Berat Albayrak’ın herhangi bir ortaklığı veya bağı olmamasına rağmen şirketin ortağı olduğu şeklinde yalan haber servis edilmiştir.”

Konunun karayolu taşımacılığıyla ilgili olmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Tekraren belirtmek gerekir ki haberde tahkim davası kararı boru hattı ile yapılan taşımacılıkla ilgiliyken gerçek dışı şekilde karayolu taşımacılığı ile ilgiliymiş gibi verilmiş, hiçbir ortaklığı veya bağı olmadığı özel şirket sanki müvekkilinmiş gibi beyan edilmiş ve kaçak petrol satılması ile Türkiye’nin zarara uğratıldığına dair asılsız ithamlarda bulunulmuştur.”

Açıklamada, eski Bakan Berat Albayrak’ın bakanlığı döneminde enerji arz güvenliğini sağlamak için çalışmalar yaptığına değinilerek şunlar ifade edildi:

“Haberde gerçek dışı iddialara yer verilmişse de Sayın Berat Albayrak döneminde tam bağımsız Türkiye yolunda enerji arz güvenliğini sağlamak hedefiyle sürdürülebilir enerji altyapı sistemlerine yapılan yatırımlara; elektrik arzında dışa bağımlılığı bitirme hedefiyle hayata geçirilen Güneş Enerji Sistemlerine, Rüzgar ve Hidroelektrik Enerji Santrallerine; temelleri atılan bor fabrikalarına; yılda 100 milyon tonun üzerinde yerli kömür üretimiyle Cumhuriyet tarihi rekorunun kırılmasına; 65 yıllık rüya olan Nükleer Enerjinin ülkemiz ile buluşturulmasına; mavi vatanda yeni bir çığır açan sondaj gemilerinin alımına, bu gemilerin Karadeniz’de tespit ettiği ve çok yakın zamanda Türk Milletinin hizmetine sunulacak olan yüz milyarlarca dolar değerindeki 710 milyar metreküplük doğalgaz rezervine, kısaca ülkemiz hayrına yapılan sayısız hizmete imza atılmıştır. “

Avukat İsa Sinan Göktaş’ın gönderdiği açıklamada ayrıca Albayrak’ın bakanlık yaptığı döneme dair hizmetlerine dikkat çekilerek eski Bakan’ın bu yüzden saldırı altında olduğu ifa edildi:

“Sayın Berat Albayrak’ın bakanlık görevini yürüttüğü süreç içerisinde yurt dışından yüzlerce ton altının ülkemize getirilmesi ve 2016 yılı sonunda yaklaşık 116 ton olan altın rezervlerinin 2020 yılı sonu itibariyle 458 tona ulaşması sağlanmıştır. Sn. Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlendiği süreçte yaşanan onca krize rağmen, Türkiye ekonomisinin diğer ülke ekonomilerinden pozitif ayrıştığı; dönemin koşulları düşünüldüğünde, ekonomi yönetiminin büyük bir başarı sergilediği ortadadır. Bu başarının yanı sıra Merkez Bankası, tarihinde görülmemiş bir şekilde toplam 165 milyar TL’nin üzerinde kar elde ederek rekor kırmıştır. Yukarıda özetlenen ve tam bağımsız Türkiye için ülke menfaatine yürütülen icraatlar Sayın Berat Albayrak’a karşı gerçekleştirilen saldırıların sebebini oluşturmaktadır.”

Açıklamada, “Görev süresi boyunca türlü asılsız iddialar ile hedef gösterilen Sayın Berat Albayrak, görevinden ayrıldıktan sonra da aynı saldırılara maruz bırakılmaya çalışılmaktadır. Sayfalara sığmayacak daha birçok hizmet ve icraat karşısında kendisine karşı yapılan karalama kampanyası ürünü haberin takdirini kamuoyuna bırakıyoruz” ifadelerine yer verildi.

KUZEY IRAK YÖNETİMİ İHRACATA DEVAM ETMEK İSTİYOR

Öte yandan, Erbil ile Bağdat arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından Irak hükümetinin Türkiye’den resmen Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi’nden petrol ihracatının devam etmesini isteyeceği öğrenildi. Rûdaw’ın aktardığı habere göre, Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve Bengin Rekani’den oluşan heyet Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani ile görüştü. Erbil ile Bağdat arasında, Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve SOMO ortaklığı ile Kürdistan’dan petrol satışına yönelik anlaşmanın bir parçası olarak Türkiye’den Ceyhan limanından petrol ihracatına devam etmesi resmen talep edilecek. Talebin Irak hükümeti adına bugün Türk makamlarına iletilmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN