TFF, oyun oynanırken kuralı değiştirdi! Nedenini bakın nasıl açıkladılar...

TFF, oyun oynanırken kuralı değiştirdi! Nedenini bakın nasıl açıkladılar...

Bu sezonun başında göreve başlayan TFF, özellikle hakem atamalarıyla eleştir oklarının hedefi olmuştu. TFF'nin, deprem nedeniyle ligden çekilen iki takımla ilgili aldığı karar tartışılırken, sezonun ortasında Futbol Disiplin Talimatı'nın değiştiği ortaya çıktı. Sezon devam ederken kural değişikliğine gidilmesi, kafalarda soru işareti bıraktı. İşte, TFF'nin değiştirdiği o kural...

Kırmızı kart cezasının sadece o kategoride çekilmesi için Futbol Disiplin Talimatı'nın 92. maddesini değiştiren TFF, bu maddeyle çelişen 94. maddeyi de kaldırdı.

SEZON ORTASINDA TALİMATNAME DEĞİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2 Mart 2023 günü Futbol Disiplin Talimatı'nın 92. maddesinde değişikliğe giderek 3 maça kadar verilen müsabakadan men cezalarının kendi kategorisinde uygulanacağını duyurmuş, yapılan bu ani değişikliğin Alanyaspor'un devre arası transfer ettiği Feddal'in İspanya'daki 3 maçlık kupa cezası nedeniyle yapıldığı ortaya çıkmıştı.

KULÜPLER BİRLİĞİ İSTEDİ, TFF KURALI DEĞİŞTİRDİ

TFF daha sonra bu isteğin Kulüpler Birliği'nden geldiğini açıklayarak, 'maç oynanırken kural değişmez' kavramının ihlaline savunma getirmişti.

Ajansspor'dan Hüseyin Özkök'ün haberine göre, alınan bu karar aynı talimatın 94. maddesi ile çelişiyor. Çünkü aynı talimatın 94. maddesinin 1. fıkrası, kırmızı kart gören oyunculara idari tedbir konduğunu ve bu oyuncuların cezaları bitene kadar hiçbir müsabakada oynayamayacaklarını hükme bağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN