Meteoroloji'den peş peşe uyarı: Fırtına kapıya dayandı

Meteoroloji'den peş peşe uyarı: Fırtına kapıya dayandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için fırtınanın kapıya dayandığını belirtti. Fırtınanın hızının, yarın akşam ile cuma günü sabah saatleri arasında 80 km'yi bulacağı ileri sürüldü. Hafta sonu ise İstanbul'da sıcaklık, Karadeniz ve Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle 8-9 derecelere kadar azalacak. İzmir'de de yarından itibaren fırtına beklendiği ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiği söylendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; rüzgarın, yarın akşam ile cuma günü sabah saatleri arasında Marmara Bölgesi'nde, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli ve Yalova'da, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer hamleli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

ÇATI UÇMASI, AĞAÇ VE DİREK DEVRİLMESİ...

Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

yeni-proje-4-002.jpg

SICAKLIK 9 DERECE DÜŞECEK

Marmara Bölgesi'nde ise hafta sonu, başta İstanbul olmak üzere Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı hava etkili olacak.

Bölgede cuma günü yaklaşık 17 ila 18 derece arasında olması beklenen hava sıcaklığının, Balkanlardan gelecek soğuk hava kütlesiyle 8-9 derece kadar düşeceği; kuzeybatı tarafında kar, İstanbul'da ise yağmurun etkili olacağı tahmin ediliyor.

İZMİR İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İzmir için de fırtına uyarısında bulundu.

Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, yarın ile cuma günleri İzmir il genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer hamleli olarak fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden; ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Fırtınanın cuma günü öğle saatlerinde sona ermesinin beklendiği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN