'Metin Topuz serbest bırakıldı' iddiası

'Metin Topuz serbest bırakıldı' iddiası

Ülkemiz ve ABD arasında bir dönem krizlere sebep olan Metin Topuz hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre; tutuklu bulunan Metin Topuz, kısa bir süre önce serbest bırakıldı.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görev halindeyken 'silahlı terör örgütüne yardım' suçlamasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen Metin Topuz'un tahliye edildiği iddia edildi. Topuz'un tutuklanması ABD ile Türkiye arasında krize sebep olmuştu.

Bloomberg'de yer alan habere göre; ceza süresini bitiren Topuz, tutulduğu hapishaneden tahliye edildi.

NE OLMUŞTU?

FETÖ yapılanmasının 2016'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrasında ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Metin Topuz 'silahlı terör örgütüne yardım' suçundan tutuklanmıştı.

Topuz'un 2017 yılında tutuklanması, suçlamaları reddeden Washington ile Ankara arasında diplomatik gerilime neden oldu.

ABD, Topuz'un tutuklanmasına tepki olarak 2017 yılında bir süre Türkiye'den göçmen olmayan vize başvurularını askıya aldı.

Fethullah Gülen yapılanması kapsamında yargılanan Topuz, 2020 yılında 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN