MHP, Sinan Ateş'in adını anmamaya devam ediyor: Suikast yargıda ama linç girişimi başladı

MHP, Sinan Ateş'in adını anmamaya devam ediyor: Suikast yargıda ama linç girişimi başladı

MHP'li Semih Yalçın, 30 Aralık 2022'de Ankara'da suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş'in ismini anmadan, bu olay üzerinden MHP'ye bir karalama kampanyası başlatıldığını iddia etti. Yalçın, "Yargıya intikal etmesine rağmen kendini adli makamların, yargı mercilerinin, hâkim ve savcıların yerine koyan muarızlarımız bir tür toplumsal linç teşebbüsüne girmişlerdir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, son zamanlarda partisi aleyhinde iftira ve karalama kampanyası yürütüldüğünü iddia edip yazılı bir açıklama yaptı. Sinan Ateş cinayetine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de yaptığı gibi isim vermeden gönderme yapan Yalçın, “Menfur bir suikast üzerinden siyasi çıkar elde etme çabasındaki izansızlar, zan altında bıraktıkları masum ve suçsuz insanların ailelerini ve çocuklarının duygularını bile göz ardı etmektedir” ifadelerini kullandı.

‘MHP ALEYHİNDE KAMPANYALAR YAPILIYOR’

Cinayet ve ölüm üzerinden duygu istismarına tevessül edilerek MHP aleyhinde çirkin ve ahlaksızca kampanyalar yürütüldüğünü savunan Yalçın, şunları söyledi:

“Evlerine ateş düşen mazlum insanların acıları da insafsızca, ahlaksızca istismar edilmektedir. Ailelerin, annelerin, babaların, kardeşlerin, bacıların canı; hoyratça acıtılmaktadır. Sadece diriye değil, ölüme ve ölenin hatırasına da saygısızlık edilmektedir. İktidar hırsıyla böylesine küçülerek siyaset yapmak, politika değil; pespayelik, kepazeliktir.”

583322.jpgSemih Yalçın

‘SUİKAST YARGIYA İNTİKAL ETTİ AMA LİNÇ GİRİŞİMİ BAŞLADI’

Suikastın yargıya intikal ettiğini hatırlatan Yalçın: “Yargıya intikal etmesine rağmen kendini adli makamların, yargı mercilerinin, hâkim ve savcıların yerine koyan muarızlarımız bir tür toplumsal linç teşebbüsüne girmişlerdir” dedi.

MHP’ye ve Cumhur İttifakı’na zarar vererek ülkeyi gerginlik ortamında seçime götürmek isteyenler olduğunu iddia eden Yalçın, “Mesele MHP ve Cumhur İttifakı aleyhinde algı operasyonu olmaktan çıkmış, toplumsal bozgunculuk ve kaos oluşturma hevesine dönüşmüştür. Sadece MHP ve partililerimiz aleyhinde iftira ve yalan kampanyasıyla yetinilmemekte, topluma kin ve nefret tohumları ekilmeye çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘SİYASETTE BELDEN AŞAĞI VURMAYA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK’

Siyasi kavganın işin doğasında olduğunu ancak belden aşağı vurulmasına tahammülleri olmadığını belirten Yalçın, “Tarafların çekişme veya tartışmalarında bazen atmosfer elektriklenebilir, üslup ve dil sertleşebilir. Hatta bazen işler kavgaya kadar varabilir. Ama siyasette belden aşağı vurmaya ne rızamız, ne tasvibimiz, ne de tahammülümüz vardır” dedi.

SEÇİM GÜNÜNE VURGU

Yalçın, 14 Mayıs seçimini de hatırlattığı açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

“14 Mayıs 2023 seçimlerinde Türkiye; Yalan ve iftira, entrika ve kaos endüstrisine yatırım yapan muhalefetin siyaset borsasındaki hisselerine itibar etmeyecektir. Siyaset ikliminde sahnelenen ahlaksız senaryolara seyirci kalmakla yetinmeyecek, en adil hakem olarak gereken hükmü verecektir. 14 Mayıs akşamı sandıkta zillet hülyaları değil, millî irade gerçeği tecelli edecektir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN