MHP'li Yıldız, savcılara Kılıçdaroğlu'nun yargılanması için yol gösterdi: Kamu davası açılabilir

MHP'li Yıldız, savcılara Kılıçdaroğlu'nun yargılanması için yol gösterdi: Kamu davası açılabilir

28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi'nin de gerçekleşmesiyle süceç tamamlandı. Türkiye, yeni kurulacak hükümetin alacağı kararlara gözünü çevirmiş durumda. Vatandaşlar iktidar tarafından çözülmesi gereken birçok sorunla boğuşurken Cumhur İttifakı kanadı, siyasetteki tartışmaları sürdürmeye devam ediyor. MHP'li Yıldız, Kılıçdaroğlu'nun milletvekili seçilmediği için dokunulmazlığının sona erdiğini belirterek hakkında oluşturulan fezlekelerin iddianameye dönüştürülmesi gerektiğini savundu.

Seçimler bitti sandık sürecinde yaşanan gerginlik sürüyor. MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ve yargılanmasına ilişkin yol gösteren paylaşımlarda bulundu. Yıldız, Cumhuriyet Başsavcılıklarının Kılıçdaroğlu'na ait olan 28 adet fezlekeyi iddianameye dönüştürerek kamu davası açabileceğini söyledi. Yıldız, "28 adet fezlekeyi iddianameye dönüştürerek kamu davası açabilir" diye yazdı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 28. dönemde TBMM'de yer almayacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargılanmasını istedi.

Twitter üzerinden paylaşım yapan Yıldız, Kılıçdaroğlu'nun milletvekili seçilmediği için dokunulmazlığının sona erdiğini belirterek hakkında oluşturulan fezlekelerin iddianameye dönüştürülmesi gerektiğini savundu.

'DAVALAR KALDIĞI YERDEN DEVAM EDER'

Yıldız, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Milletvekilleri 2 Haziran’da yemin edecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı sona erdi. Hakkında düzenlenmiş Fezlekeler anayasa ve adalet Komisyonu raflarında bekliyor. Cumhuriyet başsavcılıkları, hakaret, tehdit, iftira, suç ve suçluyu övmek, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine, görevinden dolayı hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, terör örgütü propagandası gibi çeşitli suçlardan hazırlanmış.

28 adet Fezlekeyi iddianameye dönüştürerek kamu davası açabilir. Daha önce açılmış ancak dokunulmazlık nedeniyle durdurulan davalar kaldığı yerden devam eder."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN