MI6 Başkanı Richard Moore'dan 'sahte' Hakan Fidan'a tebrik: Hesap değil ama iyi dileklerim gerçek

MI6 Başkanı Richard Moore'dan 'sahte' Hakan Fidan'a tebrik: Hesap değil ama iyi dileklerim gerçek

Bir dönem Türkiye’de görev yapan ve Türkçe de bilen İngiliz İstihbarat servisi MI6 Başkanı Richard Moore, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a tebrik mesajını sahte hesaba gönderdi. Moore, etiketlediği hesabın Fidan adına açılmış sahte bir hesap olduğunu takipçilerinin uyarısı üzerine fark etti. Ardından "Hay aksi bu utanç verici. Ama hesap bir parodi olsa bile iyi dileklerim gerçek" diyerek esprili bir dille durumu toparlamaya çalıştı.

İngiliz İstihbarat Servisi (MI6) Başkanı Richard Moore, Dışişleri Bakanı olarak atanan eski MİT Başkanı Hakan Fidan’a tebrik mesajını sahte hesaba gönderdi. Bir dönem Türkiye’de görev yapan ve Türkçe de bilen MI6 Başkanı Richard Moore, mesajında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Türkçe bir paylaşımla mesaj yolladı.

Moore, "Dost ve eski meslektaşıma yeni görevinde başarılar dilerim. Hayırlı olsun bakanım" dedi. Fakat etiketlediği hesap Fidan adına açılmış sahte bir hesaptı.

'AMA İYİ DİLEKLERİM GERÇEK'

Moore yüzlerce kullanıcı tarafından uyarı mesajları aldıktan sonra gülen bir emoji ile yeni bir mesaj daha paylaştı. Moore "Hay aksi bu utanç verici. Ama hesap bir parodi olsa bile iyi dileklerim gerçek" diyerek esprili bir dille durumu toparlamaya çalıştı.

Moore’un etiketlediği hesapta hem Türkçe hem de İngilizce olarak parodi bir hesap olduğu bilgisi açıkça yer alıyor. Her iki dili de gayet iyi bilen Moore’un bu ayrıntıyı atlaması eleştiri konusu oldu.

Moore Türkiye’de Büyükelçi olarak görev yaptığı dönemde sosyal medya paylaşımları ve Beşiktaş taraftarlığı ile sempati toplamıştı. Türkiye’deki görevi sonrası 2020 yılında MI6 ve SIS başkanlığına getirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN