Millet Partisi'nden Millet İttifakı'na itiraz

Millet Partisi'nden Millet İttifakı'na itiraz

Millet Partisi Genel Sekreteri Mehmet Ali Küçükgüzel, partilerinin isimlerinin Millet İttifakı tarafından ittifak ismi olarak kullanıldığı iddiasıyla YSK'ya itiraz başvurusu yaptıklarını bildirdi.

Millet Partisi Genel Sekreteri Mehmet Ali Küçükgüzel ve birlikte olduğu heyet, partilerinin ismimin Millet İttifakı’nda izinsiz kullanıldığı iddiasıyla itiraz dilekçesi verdi.

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuru sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Küçükgüzel, Altılı Masa’dan çıkan ittifak adının Millet İttifakı olamayacağını savunarak şöyle dedi:

Millet Partisi kendi adı ve logosu altında tek başına seçime giriyor. Dünyanın en zengin dillerinden güzel Türkçe’mizde kelime kalmadı mı ki Millet Partisi’nin ön adı olan ‘Millet’ adını ittifakınıza ad olarak koyuyorsunuz?

6666124.jpg

'BAŞKA BİR İSİM BULSUNLAR'

Siz ad bulamadıysanız bize bildirseydiniz biz size yakışan ad bulurduk. Altılı Masa kendine başka bir ad bulmalıdır. Altılı Masa’nın Millet Partisi’nin adını ittifak adı olarak belirlemesi ahlaki, hukuki ve yasal değildir. Nezakete sığmaz, siyasi ahlaka, erdeme aykırıdır, ayıptır, haksızdır, kanunlara açıkça aykırıdır.

Her bir partinin ön adları kendine özeldir. Bu düşüncelerimizi nisan ayında yaptığımız basın açıklamamızda da kamuoyu ile paylaşmış ve ittifakınızda ‘Millet’ adını kullanmaya devam ederseniz biz size “Gasp ittifakı diyeceğiz” demiştik.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN