Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen alımlarında 45 dakikalık kameralı mülakat yapılacak

Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen alımlarında 45 dakikalık kameralı mülakat yapılacak

Atama bekleyen milyonlarca öğretmenin yalnızca 45 dakikası var. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mülakat açıklamaları bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtti. Öğretmenlerin kamera karşısındaki 45 dakikalık mülakat açıklamaları “Hani mülakat sistemi kalkıyordu?” sorularını da akıllara getirdi. İşte öğretmen alımlarındaki yeni sistem…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamalar Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Öğretmen alımlarında yeni mülakat sistemi açıklanırken atama bekleyen milyonlarca öğretmen neye uğradığını şaşırdı. Herkes mülakatın ne zaman kalkacağını beklerken son açıklama çelişki yarattı. Seçimlerden önce "Kamuda mülakatları kaldıracağız" açıklamalarında bulunan Başkan Erdoğan'ın O sözleri işaret edilirken yeni mülakat sistemi büyük tepki topladı. İşte öğretmen alımlarındaki yeni sistem…

HANİ MÜLAKAT KALKIYORDU?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir canlı yayında öğretmen adaylarını ilgilendiren önemli bir kararı açıkladı. Habertürk TV'de Kemal Öztürk'ün sorularına yanıt veren Bakan Tekin’in mülakat açıklaması sosyal medyada büyük ses getirdi. Merakla mülakatların ne zaman kalkacağı beklenirken son açıklama kafaları karıştırdı. 45 dakikalık mülakat sisteminin hayata geçirileceği bildirildi.

yusuf-tekin.jpg

ÖĞRETMEN ADAYLARININ YALNIZCA 45 DAKİKASI VAR


Öğretmen atama işlemlerinde yeni kararlar açıklanırken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her öğretmenin yalnızca 45 dakikası var diyerek yeni mülakat sistemini duyurdu. Bakan Tekin, "Şuan üzerinde çalışıyoruz ama şöyle bir projeksiyonumuz var. Öğretmenler, 3 kişiden oluşan bir jürinin karşında 45 dakikalık bir mülakata alınacak. Bu mülakatta kendisine sorulan konuyla ilgili konuşması ve anlatması istenecek. Ayrıca bu 45 dakikalık süre içerisinde öğretmen adayı yazılı bir beyan da verecek.” sözlerine dile getirdi.

ogretmen-1.jpg

KAMERALAR ANBEAN KAYDEDECEK

Öğretmenlerin mülakat sürecinin anbean kameralar ile kaydedileceğini belirten Bakan Tekin, yeni sistem ile birlikte torpil iddialarının da ortadan kaldırılacağını söyledi. Aynı zamanda öğretmenlerin üniversite hayatında ne öğrendiklerinin de ölçüleceği bildirildi.

mulakat.jpg

MÜLAKAT SİSTEMİNDE KAFA KARIŞIKLIĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan 2023 tarihinde katıldığı AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda "Kamuda mülakatları kaldıracağız" sözlerini dile getirmişti. Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mülakat açıklaması ise bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN