Milli Eğitim Bakanlığı onay verdi! Eski eğitim sistemine dönüş vakti! Müfredata yeni dersler eklendi

Milli Eğitim Bakanlığı onay verdi! Eski eğitim sistemine dönüş vakti! Müfredata yeni dersler eklendi

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul ve lise öğrencileri için yeni müfredat hazırlığına devam ediyor. Eski eğitimin her fırsatta daha kaliteli olduğu belirtilirken bu kez de eskiye dönüş başladı. Eğitim öğretim sistemine o derslerde ekleniyor. 7 ünitelik yeni müfredata hazır olun. Tüm öğrenciler artık bu dersleri de alacak. İşte MEB yeni müfredat detayları…

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda artık adabımuaşeret derslerinin de müfredat kapsamına alındığını duyurdu. Pedagojik uygunluk açısından son derece önemli olan dersler için liselerde adabımuaşeret Ortaokullarda ise görgü kuralları ve nezaket dersleri adı altında Müfredata eklenecek. İşte MEB yeni müfredat detayları…

BAKANLIK ONAY VERDİ

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan müfredat kapsamında adabımuaşeret dersi ile birlikte görgü kuralları ve nezaket dersinin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçtiği belirtildi. Tüm ortaokullarda seçmeli olarak okutulacak olan ders görgü kuralları ve nezaket dersi adı altında verilecek. İletişimde görgü kurallarının ve nezaketin önemine vurgu yapan Bu ders okulda toplum içerisinde ve kişiler arası ilişkilerde görgü kurallarını ve nezakete uygun davranışlar sergilenmesini amaçlıyor.

meb-dersleri.jpg

72 SAATLİK PROGRAM OLUŞTURULDU

Dersler 2 düzeyde 72 saatlik ortaöğretim programı içerisinde yer almaktadır. Dersin ilk düzeyinde "görgü ve nezaket", "ailede görgü kuralları ve nezaket", "okul ortamında görgü kuralları ve nezaket", "toplum içinde görgü kuralları ve nezaket" başlıkları olmak üzere 4 ünite bulunuyor.

Derslerin 2 düzeyinde ise "görgü ve nezaket", "kişiler arası ilişkilerde görgü kuralları ve nezaket", "çevrede görgü kuralları ve nezaket", "dijital ortamlarda görgü kuralları ve nezaket", "farklı kültürlerde görgü kuralları ve nezaket" başlıkları altında 5 ünite bulunmaktadır.

mufredat-okul-ders.jpg

LİSELERDE 36 SAATLİK PROGRAM OLUŞTURULDU

Lise öğrencilerinde ise 9 ve 10 sınıflarda toplam 36 saatlik öğretim programı içeren seçmeli ders kapsamına alınan adabımuaşeret dersi, Türk kültürü ve toplumsal gelişmelerin göz önüne alınarak görgü ve nezaket kurallarını içermektedir. Öğrencilerin konuşmasından giyimine davranış tutumlarına kadar her aşamayı hedef alan bu dersler etkinliklerle zenginleştirilerek öğrencilerin araştırarak uygulama fırsatı sunuluyor.

Teorik bilgilerden ziyade drama, gözlem, tartışma gibi etkinliklerin önem kazandığı bu derste öğrenciler birebir iletişim kurarak konuşma, davranış gibi özelliklerini test edebilecek. Liselerde toplam 7 üniteden oluşan adabımuaşeret dersi ilk ünitede "edep, görgü, terbiye, medenilik, sabır, zarafet ve nezaket" Kavramlarının farklı kültürlerle örneklerini anlatacak.

Öğrenciler 2 ünite derslerinde ise güven verici davranışları ayırt etmek ve iyiliğin önemini anlamak, toplum kuralları, kişisel bakım ve temizlik kuralları gibi giyimin önemini işleyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN