Sonbahar yağışları uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 18 azaldı

Sonbahar yağışları uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 18 azaldı

Türkiye’de 2025 sonbahar yağışları, uzun yıllar ortalamasına göre %18, geçen yıla göre %6 azaldı. En fazla düşüş %52 ile Güneydoğu Anadolu’da görüldü; en az yağış 30,2 mm ile Şanlıurfa’da kaydedildi. En fazla yağış ise 446 mm ile Rize’de ölçüldü. Çanakkale, Ordu ve Sivas son yılların en yüksek sonbahar yağışlarını aldı.

Türkiye’de 2025 sonbahar mevsimi yağışları, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 18, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6 azaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’de sonbahar yağış ortalaması 132,7 milimetre iken, 2024 sonbaharında bu değer 115,4 milimetre olarak kayıtlara geçti. 2025 sonbaharında ise yağış miktarı 108,3 milimetre oldu.

Bu yıl sonbaharda, Çanakkale, Balıkesir ve İzmir’in batı kesimleri, Düzce ve Bolu civarı ile Samsun’un doğusunda yağışlar normalin yüzde 20 üzerinde gerçekleşti. Güneydoğu Anadolu’nun güney kesimleri ve Adana çevresinde ise yağışlar normalin yüzde 60’ın üzerinde azaldı.

EN AZ YAĞIŞ GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE

Bölgeler bazında bakıldığında, Ege Bölgesi normali civarında yağış alırken, diğer tüm bölgelerde düşüş yaşandı. En büyük azalma yüzde 52 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleşti. Bu bölgeye sonbahar boyunca metrekareye sadece 47,2 milimetre yağış düştü. En az yağış alan il 30,2 milimetre ile Şanlıurfa olurken, bu şehirde yağışlar normalin yüzde 63 altında kaldı.

En fazla yağış ise 446 milimetre ile Rize’de kaydedildi. Çanakkale’de yağışlar normaline göre yüzde 35 arttı. Ayrıca, Çanakkale’de son 15 yılın, Ordu’da son 14 yılın ve Sivas’ta son 11 yılın en yüksek sonbahar yağışları gözlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN