Milyonlarca doları yurt dışına kaçırmıştı: O isim Türkiye'ye iade ediliyor!

Milyonlarca doları yurt dışına kaçırmıştı: O isim Türkiye'ye iade ediliyor!

400 bin kişiyi dolandıran kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Türkiye'ye iade edilecek. Arnavutluk Yüksek Mahkemesi, Özer, 3 Mayıs'a kadar iadesini onayladı.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, 400 bin kişiyi dolandırdıktan sonra yurt Arnavutluk'a kaçmıştı. Türkiye'nin de girişimleriyle yakalanan Özer'in iadesi için Arnavutluk makamlarına resmi başvuruda bulunuldu.

Fatih Özer'in iade edilmesi talebini reddeden yerel mahkemenin kararı Arnavutluk Yüksek Mahkemesi'ne taşındı. Yüksek mahkeme Özer'in Türkiye'ye iadesini onayladı.

faruk-fatih-ozer1.jpg

İade kararına yönelik itirazın da reddedilmesi sonrası Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesi kesinlik kazandı. Özer 3 Mayıs'a kadar Türkiye'ye iade edilecek.

faruk-fatih-ozer.jpg

21 SANIK VAR

30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanan Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 21 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 12 bin 164'er yıldan 40 bin 562'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN