Milyonlarca emeklinin beklediği 'o an' geldi! Emekli maaşına zam Bağ-Kurlulara indirim müjdesi

Milyonlarca emeklinin beklediği 'o an' geldi! Emekli maaşına zam Bağ-Kurlulara indirim müjdesi

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği “o an” geldi! Uzun zamandır beklenen ve gündemin en önemli konularından biri olan emekli maaşlarına zam ve Bağ-Kurlulara indirim konusu kapsamında yeni müjdeler verildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Emeklilerin merakla beklediği emekli maaşlarına zam konusunun bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz önderliğinde bakanlar düzeyinde tamamlanması bekleniyor. Bu kapsamda milyonlarca emekli vatandaş çıkacak zam sonucunu dört gözle bekliyor. Konuya ilişkin olarak ise Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde, müjdeli haberleri verdi. İşte detaylar…

yeni-proje-4-001.jpg

EMEKLİYE VE BAĞ-KURLUYA MÜJDE!

Gazeteci Abdulkadir Selvi, bu hafta yayımladığı köşe yazısında emekli maaşlarının zam düzenlemesi ve Bağ-Kurluların 9 bin prim gün sayısının azaltılması konuları hakkında son bilgileri aktardı. Selvi, yazısında şunları ifade etti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD dönüşünde, emeklilere yapılacak zamla ilgili olarak, “Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. İlgili bakanım zaten çalışmalarını sürdürüyor. Dönüşte zaten bir araya gelip, ‘Ne durumdasın, ne yaptın, ne yapıyorsun?’ kendisinden bunun bilgilerini de alacağız. Ama 2024’e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz” demişti. Ama tek konu emekliye zam değil bir de esnafların beklediği prim gün sayısı var. Bağ-Kur’luların 9 bin prim gün sayısı SGK’lılara eşitlenerek 7 bin 200 iş gününe düşürülecek.”

yeni-proje-3-001.jpg

KARAR HAFTASI DİYEREK DUYURDU

Selvi, yazısının devamında şunlara yer verdi:

“İşte o an geldi.

Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları ön çalışma yapmışlardı. Erdoğan, ABD’deyken Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan hazırlıklarını yaptı. Ancak konunun ekonomi yönetimiyle masaya yatırılması bekleniyor. Bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılacağı bir toplantı yapılacak. Hazırlıklar olgunlaştıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

Önümüzdeki hafta Meclis çalışmalara başlayacak. O nedenle karar haftası dedim. Çünkü emekliye zam ve Bağ-Kur’luların prim gün sayısıyla ilgili konunun artık netleştirilmesi gerekiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN