Milyonlarca memuru kapsıyor! Maaşlara ek 5000 TL ikramiye yolda: Talep gerçekleşirse yüzbinlerce kişi rahat nefes alacak

Milyonlarca memuru kapsıyor! Maaşlara ek 5000 TL ikramiye yolda: Talep gerçekleşirse yüzbinlerce kişi rahat nefes alacak

2023 yılında memurlara yapılan yüzde 30'luk zam sonrasında gözler bu kez ek zamma döndü. Seçime kısa bir süre kalmasıyla BASK/TEÇ-SEN'den bayram ikramiyesi ve ek zam talebi yapıldı. Milyonlarca memuru ilgilendiren ek zam merakla beklenirken, eğer zam talebi kabul görürse memurlara 5 bin TL ek zam yapılacak.

2023 yılında başta EYT olmak üzere çok sayıda memura da yüzde 30'lük zam yapıldı. Gözler bu kez bayram ikramiyesine döndü. Tüm Eğitim Çalışanları Sendikasından YHS personeli, 3600 ek gösterge ve bayram ikramiyesi için iktidara talepte bulunuldu. Talep doğrultusuna memurun cebine 5 bin TL girecek.

eytmaas-001.jpg

MEMURA 5 BİN LİRALIK EK ZAMMI YAPILACAK?

Seçin öncesinde düğmeye basan hükümet EYT yasasıyla milyonlarca kişiye emeklilik yolunu açarken, memurlara da 2023 yılı için enflasyona göre yüzde 30 zam yaptı. Maaşlarını zamlı alan memurlara ek bir zamda yolda olabilir.

eyt-001.jpg

SENDİKADAN İKRAMİYE VE EK ZAM TALEBİ

BASK/TEÇ-SEN- Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası verilen sözleri tekrar sıralayarak memurlar için ek zam talebinde bulundu. Sendikanın talepleri arasında 500 liralık zam, bayram ikramiyesi yer alıyor. Eğer hükümet tarafından talep kabul edilirse, memurlara ek zam olarak 5000 TL daha verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN