Kocaeli Valiliği, TEM Otoyolu'nu İstanbul istikametinde kullanan milyonlarca sürücü için hayati bir uyarı yayınladı. Doğu İzmit Kavşağı ile Kandıra Kavşağı arasındaki kesim, 26 Eylül Cuma sabah saat 09.00'dan itibaren başlayacak olan üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılacak. Çalışmaların 7/24 esasına göre yürütüleceği ve trafiğin alternatif güzergahlara yönlendirileceği bildirildi.
İstanbul'da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu
KAPANACAK GÜZERGAH VE ALTERNATİF YOLLAR
Kocaeli Valiliği'nden yapılan resmi açıklamaya göre, TEM Otoyolu'nda uzun sürecek bir üstyapı yenileme çalışması başlatılıyor. Bu nedenle, otoyolun en kritik noktalarından birinde trafik akışı durdurulacak.
![]()
Kapatılacak Yol:
TEM Otoyolu, Doğu İzmit Kavşağı ile Kandıra Kavşağı arası, İstanbul istikameti.
Çalışma Başlangıç Tarihi ve Saati:
26 Eylül 2025 Cuma, saat 09:00.
Alternatif Güzergah:
İstanbul yönüne giden trafik, TEM Doğu İzmit Kavşağı'ndan itibaren Kuzey Marmara Otoyolu'na yönlendirilecektir.
Ayrıca, çalışma süresince TEM Kandıra Kavşağı'ndan otoyola girişler ile Kuzey Marmara Otoyolu Doğu İzmit Kavşağı'ndan TEM Otoyolu İstanbul istikametine katılım da kapalı olacaktır.
ÇALIŞMALAR 7/24 ESASINA GÖRE YÜRÜTÜLECEK
Yapılan açıklamada, yol onarım çalışmalarının belirli saatlerle sınırlı kalmayacağı ve 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız bir şekilde devam edeceği vurgulandı.
