Milyonlarca yıl toprak altındaydı! O hayvan Türkiye’den çıktı: Kafasını çıkardı

Milyonlarca yıl toprak altındaydı! O hayvan Türkiye’den çıktı: Kafasını çıkardı

Artan sıcaklıklar ile birlikte birçok yabani canlı kendini göstermeye başladı. Türkiye'nin o ilinden gelen görüntüler ise tüm dünyayı heyecana boğdu. Herkesin gözü Türkiye'ye çevrildi. Milyonlarca yıl toprak altındaymış. O ilginç hayvan Türkiye'den çıktı. Kafasını ilk defa çıkardı. Milyonlarca yıl Türkiye'de gizlice yaşamış. Bu canlıyı görünce şaşkına döneceksiniz!

Böyle bir şeyi ilk defa göreceksiniz! Yıllardır Türkiye'nin topraklarında saklanmış. Tüm dünyanın gözü ülkemizde. O hayvan ilk defa görüldü... Kafasını ilk defa topraktan çıkardı. Uzmanlar son dakika olarak uyardı. O ilimizde istila başladı. Gördüğünüz gibi arkanıza bakmadan kaçın.

O HAYVAN TÜRKİYE'DEN ÇIKTI! MİLYONLARCA YIL O İLİMİZDE SAKLANMIŞ

Türkiye'de yapılan bir araştırma tüm dünyanın gündemine bomba gibi düştü. Linnean Society Zooloji Dergisi'nde yayınlanan araştırmaya göre, Türkiye'nin doğusundaki karlı zirvelere yuvalanmış iki yeni köstebek türü keşfedildi. Araştırmanın yazarlarından olan David Bilton, dünya çapında tanımlanmış yalnızca 6.500 civarında memeli türü olduğundan bu tür bulguların çok nadir olduğunu söyledi .

fggfgf-2023-08-24t090819-739.jpg

TÜM DÜNYANIN GÖZÜ ÜLKEMİZDE...

Sözlerine devam eden Bilton, "Bilinen yaklaşık 400.000 böcek türü var ve bunların Dünya'da 1-2 milyon olduğu tahmin ediliyor." dedi. Yapılan araştırmada biyologlar, analizlerini gerçekleştirmek için Türkiye'den örnekler toplarken, aynı zamanda müze koleksiyonlarında saklanan daha önceden toplanmış hayvanları da kullandılar.

hghg-23.jpg

UZMANLAR TARAFINDAN İNCELENMEYE BAŞLADI

İngiltere, ABD ve Türkiye'deki üniversitelerle bağlantılı biyologlar, daha sonra en son DNA teknolojisini kullanarak benlerin daha önce bilinmeyen türlere ait olduğunu doğruladı. Kafatası şeklindeki hafif değişiklikler gibi hayvanların fiziksel özelliklerindeki farklılıklar da vardıkları sonucu desteklemek için kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN