MİT'ten Mossad'ın köstebeklerine üst üste üçüncü darbe: Victoria kod adlı ajan da gözaltında

MİT'ten Mossad'ın köstebeklerine üst üste üçüncü darbe: Victoria kod adlı ajan da gözaltında

İstanbul'da son dönemlerde İsrail İstihbarat Servisi Mossad'a bilgi sızdıranlara yönelik düzenlenen operasyonlara üçüncüsü de eklendi. MİT ve İstanbul polisinin ortak operasyonuyla, edindikleri bilgileri Mossad'a sattığı iddia edilen, aralarında TV'lerde sabah programlarına katılan eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Ayberk, resmi kayıtlara yansımaması için de ödemeleri kripto para üzerinden aldı.

MİT ve İstanbul Emniyet'i MOSSAD'a bir darbe daha vurdu. Toplam 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerden birinin TV’lerde sabah programlarına katılan ve eski bir kamu personeli olan Hamza Turhan Ayberk olduğu tespit edildi.

MİT, yaptığı çalışmalar kapsamında, özel dedektif Ayberk’in para karşılığı MOSSAD’a bilgi sızdırdığını belirledi. Ayberk’in, aldığı talimatlar üzerine Türkiye’deki orta doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği tespit edildi.

yeni-proje-5.jpg
Emekli 1. sınıf Emniyet Müdürü Hamza Turhan Ayberk

MOSSAD TARAFINDAN BELGRAD’DA EĞİTİLDİ

MOSSAD’ın Victoria kod adlı ajanı aracılığı ile özel dedektif Hamza Turhan Ayberk ile temasa geçtiği tespit edildi. Ayberk, İsrail Gizli Servisi tarafından önce basit işlerde kullanıldı. 2019’da yılında Belgrad’da Ayberk’e yapılacak işlerle ilgili MOSSAD tarafından eğitim verildi.

ÖDEMELERİNİ KRİPTO ÜZERİNDEN ALDI

Ayberk, MOSSAD’ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı. Resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri kripto para üzerinden aldı. Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk, bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulundu. Takip ettiği kişileri taciz ettiği, zaman zaman tehditlerde bulunduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Ocak ayında Mossad'ın aralarında Türkiye’nin de olduğu bir dizi ülkede Hamas yöneticilerine suikast hazırlığı yaptığı iddiasının ardından, Türkiye'de İsrail istihbaratına çalıştıkları iddiasıyla 33 kişi gözaltına alınmıştı. 15 şüpheli tutuklanırken, 11 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, diğerleri ise sınır dışı edilerek geri gönderme merkezine sevkedilmişti.

Mossad'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiğini belirleyen MİT, yaptığı çalışma kapsamında, İsrail istihbarat servisinin, "irtibatlı olduğu özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğünü" belirtmişti.

Çalışmanın devamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde dokuz şüphelinin edindikleri bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla Mossad'a sattığı öne sürülmüştü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, dokuz şüpheliden yedisi yakalanmış, iki şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı öğrenilmişti.

MİT, Aralık 2022'de Mossad'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında işlem yapılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN