MSB acı haberi duyurdu: Kuzey Irak'ta 6 şehit

MSB acı haberi duyurdu: Kuzey Irak'ta 6 şehit

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından saldırı ve akabinde sağlanan temasta 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin ise yaralandığını duyurmuştu. Bakanlık, yaralanan 4 askerimizden 3'ünün kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı. Toplam şehit sayısı 6'ya yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı sonucunda 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere ve teröristlerin kaçış istikametlerine ani hava harekatları düzenlenmiştir. İlk belirlemelere göre 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz.

4 YARALI ASKER KURTARILAMADI

Milli Savunma Bakanlığı, yaralanan 4 askerimizden 3'ünün kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı. Toplam şehit sayısı 6'ya yükseldi.

ŞEHİTLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamayla, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman personellerinden 6'sının 22 Aralık 2023 tarihinde hain saldırıda şehit olduklarını duyurdu.

1-005.jpg

Bakan Güler'in açıklamasında şehit olan askerlerin isimleri şu şekilde sıralandı: Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşın.

2.jpg

Yaşar Güler, bu acı haberle birlikte kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı ve sabır diledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN