Muğla Belediye Başkanı'ndan Erdoğan'a cevap

Muğla Belediye Başkanı'ndan Erdoğan'a cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon yayınında gündemi değerlendirirken yangınların sorumluluğunun belediyelerde olduğunu söylemişti. Erdoğan'a ilk cevap Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan geldi. Başkan Gürün, 'yangın şehirden ormana sıçrasa biz suçlanabilirdik, ama yangın ormandan yerleşim yerlerine sıçradı' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında günlerdir devam eden orman yangınları ile ilgili olarak sorumluluğun belediyelerde olduğunu belirmiş ve 'yerleşim bölgelerindeki bu tür yangın vesairelerin sorumluluğu büyükşehir belediyelerinin. Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya'da birinci derecede şehir merkezinde bu işin sorumlusudur. Muğla Büyükşehir Belediyesi birinci derecede onun sorumluluğundadır. İzmir, Aydın, Denizli aynı şekilde sorumluluğundadır. Onlar burada acaba ne tür bir imkan seferber ettiler, şu an ne yapıyorlar' demişti.

Erdoğan'ın sözlerine cevap Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan geldi. Emin Çapa'nın sosyal medya hesabından duyurduğu açıklamada Gürün, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yangın konusunda bizi suçlamasından çok üzgünüm. Yangın şehirlerden ormana sıçrasa biz suçlanabilirdik. Ama yangın ormandan yerleşimlere sıçrıyor. Orman bizim sorumluluğumuzda değil, ama gene de çalışıyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN