Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten kararı

Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten kararı

Sosyal medyada siyaset-sermaye-mafya ilişkileriyle ilgili yaptığı ifşalarıyla gündemde olan Muhammed Yakut adlı kişi hakkında soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda, yakalanması için 'kırmızı bülten’ çıkarıldı.

‘Delilerin delisi’ isimli Twitter hesabından ve şahsi YouTube kanalından iddialarda bulunan Muhammed Yakut, Sedat Peker’in ardından gündemde çok konuşulmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, sosyal medyada siyaset-sermaye-mafya ilişkileriyle ilgili yaptığı ifşalarıyla gündemde olan Muhammed Yakut adlı kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Bu çalışmalarda suç içerikli video paylaşımları yaptığı belirlenen Muhammed Yakut hakkında 'birden fazla kişi tarafından birlikte yağma' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma' suçlarından tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Savcılık bu çerçevede Muhammed Yakut hakkında 'kırmızı bülten' çıkarılması talebiyle de Adalet Bakanlığı'na başvurdu.

Adalet Bakanlığı'nın onayıyla da İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı’nca Muhammed Yakut hakkında 'kırmızı bülten' çıkarılması kararlaştırıldı. Bu çerçevede de Interpol Genel Sekreterliği'nin, Avrupa ülkelerinin İnterpol birimleriyle iletişime geçtiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN