Munzur Vadisi'ndeki yangına müdahale sürüyor

Munzur Vadisi'ndeki yangına müdahale sürüyor

Munzur Vadisi'nde çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Türkiye'nin flora ve fauna bakımından en zengin birinci milli parkındaki yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle kontrol altına alındıktan sonra yeniden başlaması nedeniyle çalışmalar yeniden hız kazandı.

Tunceli'deki Munzur Vadisi Milli Parkı'nda önceki gün çıkan yangın dün kontrol altına alındıktan sonra tekrar başladı. Türkiye'nin alan bakımından en büyük ikinci, fauna ve flora bakımından en zengin birinci milli parkı olan Munzur Vadisi'nin Fırtına Veli mevkiinde çıkan yangının nedeni ise henüz belirlenemedi.

tunceli-orman-yangini.jpg

MÜDAHALE SÜRÜYOR

Şiddetli rüzgarın etkisiyle yeniden alevlenen yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale edildiği bildirildi. Ancak yangın, şiddetli rüzgarın de etkisiyle yeniden alevlendi. Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, AFAD gönüllüleri, Munzur Arama Kurtarma, Tunceli ile Ovacık Belediyesi itfaiyesinin yanı sıra gönüllü vatandaşlarla birlikte toplam 100 kişilik ekibin karadan müdahale ettiği yangına, 2 söndürme helikopteriyle de havadan destek veriliyor. Arazinin sarp ve engebeli olması nedeniyle yer ekipleri, yangına müdahalede zorluk yaşıyor.

DAĞ KEÇİLERİ ALEVLERDEN KAÇIYOR

Dünya Doğa Koruma Birliği'nin (IUCN) yayımladığı 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde bulunan dağ keçileri de yangın nedeniyle bölgeden kaçtı. O anları görenler büyük üzüntü yaşadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN