Murat Ülker Formula İstanbul’a tam not verdi

Murat Ülker Formula İstanbul’a tam not verdi

2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 16.yarışı olan Türkiye Grand Prix’i İstanbul'da yapıldı. İş insanı Murat Ülker sosyal medya hesabından ve şahsi bloğundan (muratulker.com) yaptığı paylaşımla Formula İstanbul'a tam not verdi.

2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 16’ncı yarışı olan Rolex Türkiye Grand Prix’sinde zafer Mercedes pilotu Valtteri Bottas’ın oldu.

Damalı bayrağı en ön sırada geçen Finlandiyalı pilot, 2020 Rusya Grand Prix’sinden sonra ilk kez bir yarışı lider olarak tamamlamayı başardı.

İş insanı Murat Ülker Formula İstanbul ile ilgili paylaşımları ile yarışlara tam not verdi. Ülker, sosyal medya hesabından "F1, Turkishgp'de giriş, gelişme, sonuç. Her milimetrenin, her salisenin hesabı, müthiş takım çalışması, dayanıklılık, fiziksel ve mental güç. Bilimle sporun zirvedeki buluşması …" dedi.

Ülker, mesajının sonunda Tarık Öztürk'e teşekkür etti.

hesapi.jpg

Murat Ülker kişisel sitesinden ise, 'Coşku, heyecan, keyif: Formula 1 İstanbul' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Formula İstanbul'u takip eden Ülker, kendi sitesindeki yazısında "Ülkemizde ise 2005-2011 yılları arasında gerçekleşen Formula 1 yarışları geçen seneye kadar uzunca bir süre yapılamamıştı. Geçen sene ise yarışlar pandemi nedeniyle seyircisiz yapılmak durumunda kalmıştı. Bu senenin gerçekleşen rakamlarını henüz bilmiyorum ama geçtiğimiz sene pandemi nedeniyle seyircisiz izlenmesine rağmen ülkemize 100 milyon dolar bırakan bu büyük yarış organizasyonu için bu sene 30 bini aşkın yabancı toplam 100 binden fazla seyirci yerinde canlı izledi" dedi.

Formula 1'in ekonomik yönlerine dikkat çeken Ülker, 'Normalde dünyada konuşulan rakamlara göre Formula 1e gelen bir seyirci 3 günlük organizasyonda ortalama günlük 320 dolar gibi bir para harcıyormuş. Böyle bakıldığında memlekete hem tanıtım hem de ekonomik bakımdan katkısı pek pozitif. Bunlardan bahsederken Formula 1’in tekrar memleketimize dönmesini sağlayan Vural Ak ve ekibine canı gönülden teşekkür etmek lazım. Şimdi hedefleri 10 yıllık bir anlaşma imzalamak ve umarım muvaffak olurlar da her sene bu güzel, heyecanlı organizasyon güzel İstanbul’umuzda yapılır' diye ekledi.

"Formula 1’den bahsederken efsanevi pilot Michael Schumacher’den bahsetmeden geçmek olmaz" diyen Ülker, Schumacher’i andı. Netflix’de gösterimde olan Schumacher belgeselini izlediğini söyleyen Ülker, aldığı notları da paylaştı. Ülker yazısında "Aldığım notlar; 23 yaşında ilk Grand Prix’ini kazanmış; aileden geliyor bu merak, babası önce rençbermiş, sonra büfe işletmişler falan, ama hep go-kart işletmesi varmış. Schumi 6 yaşından itibaren go-kart yapmış. İlk gençlik yıllarından itibaren planlı ve profesyonelce hareket ettiğini söylüyor. Bir keresinde yarışta başka bir araca arkadan çarpmış ve çok sinirlenmiş, ona arkadan çarpan kendisi olduğu için biraz sende de hata olabilir hatırlatması yaptığında ise hiçbir zaman hatalı olduğumu hatırlamıyorum, diyor. Bu yanıtı belki biraz arogan gelebilir ama bu onun karakterinden, gerçek bir mükemmelliyetçi olmasından kaynaklanıyor" şeklinde okuyuculara seslendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN