İstanbul’da zafer Bottas’ın

İstanbul’da zafer Bottas’ın

2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 16’ncı yarışı olan Rolex Türkiye Grand Prix’sinde zafer Mercedes pilotu Valtteri Bottas’ın oldu. Damalı bayrağı en ön sırada geçen Finlandiyalı pilot, 2020 Rusya Grand Prix’sinden sonra ilk kez bir yarışı lider olarak tamamlamayı başardı.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 16. yarışı olan Rolex Türkiye Grand Prix’ini yarışa pole pozisyonunda başlayan Mercedes’in Finlandiyalı pilotu Valtteri Bottas kazandı. Podyumun diğer isimleri ise RedBull’un pilotları Max Verstappen ile Sergio Perez oldu.

İstanbul’daki yağışlı hava pilotlara zor anlar yaşattı. Yarış startının ardından ilk viraj sırasında Alpine’nin deneyimli pilotu Fernando Alonso spin attı.

Yarışa 5. sırada başlayan Alonso 12 sıra geriledi ve 17. sıraya düştü. İlk turun ardından AlphaTauri’den Pierre Gasly ile Alpine’den Fernando Alonso, 5 saniye cezası aldı. Sıralama turlarında 15. olan McLaren pilotu Daniel Ricciardo, aracının güç ünitesindeki değişiklik nedeniyle son sıradan yarışa başladı. Daha önce güç ünitesinde değişikliğe giden Ferrari’den Carlos Sainz ise 19. sıradan start aldı.

Son şampiyon Hamilton’ın 11. sıradan, Bottas’ın da pole’dan başladığı Formula 1 İstanbul Grand Prix’si nefesleri kesti. Yarışı ilk sırada tamamlayan Valteri Bottas, Mercedes’e önemli puanlar kazandırdığı yarışla birlikte kariyerinin 10. galibiyetini aldı.

Son olarak 2020 Rusya GP’sinde zafere uzanan Fin pilot, bu sezonki ilk galibiyetine imza attı. Nefes kesen yarışa 1. sırada başlayan Mercedes pilotu Bottas, damalı bayrağı en önde gördü. Red Bull’dan Verstappen yarışı 2. sırada tamamlayıp, şampiyonluktaki rakibi Hamilton’ın genel sıralamada 6 puan farkla önüne geçti. Podyumun 3. sırası ise Red Bull’un bir diğer pilotu Perez’in oldu. 35. turda Meksikalı pilotun Hamilton ile girdiği 4. sıra yarışı ise Türkiye GP’sinin en unutulmaz anlarına sahne oldu.

35. turda Perez’i yakalayan Hamilton, arka düzlükte atağını yaptı. Ancak Meksikalı pilot, inanılmaz bir savunma ile yerini 12. virajda korudu. 13. virajda Hamilton tarafından dışarı itilmesine rağmen Perez, iyi frenleme ile beraber Hamilton’ı arkasında tutmayı başardı.

Güne damga vuran pilot ise Ferrari’den Carlos Sainz oldu. İspanyol pilot, 19. sırada başladığı Türkiye GP’sini 8. sırada tamamlayarak İtalyan ekibine kritik puanlar kazandırdı. Sainz’in daha üst sıraları hedeflediği yarışta pit stop esnasında kaybedilen zaman İspanyol pilotun hedeflerine darbe vurdu. Formula 1’de sezonun 17. yarışı Amerika Birleşik Devletleri’nde 24 Ekim’de yapılacak.

YARIŞ ÖNCESİ GEÇİT TÖRENİ

2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 16’ncı yarışı olan Rolex Türkiye Grand Prix’sinde zafer Mercedes pilotu Valtteri Bottas’ın oldu. Damalı bayrağı en ön sırada geçen Finlandiyalı pilot, 2020 Rusya Grand Prix’sinden sonra ilk kez bir yarışı lider olarak tamamlamayı başardı. 2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 16’ncı yarışı olan Rolex Türkiye Grand Prix’sinde zafer Mercedes pilotu Valtteri Bottas’ın oldu. Damalı bayrağı en ön sırada geçen Finlandiyalı pilot, 2020 Rusya Grand Prix’sinden sonra ilk kez bir yarışı lider olarak tamamlamayı başardı.

2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 16. yarışı olan Türkiye Grand Prix’ine yoğun ilgi gösterildi. İstanbul’daki yağışlı havaya rağmen yarışı izlemeye gelen seyirciler geçit töreni sırasında F1 pilotlarına sevgi gösterisinde bulunurken tribünlerin tamamına yakını doldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN