Müsilaj için yeni adım: Bilim ve Teknik Kurulu toplanıyor

Müsilaj için yeni adım: Bilim ve Teknik Kurulu toplanıyor

Marmara Denizi'ni saran müsilajı temizlemek için hazırlanan 22 maddelik Marmara Denizi Eylem Planı'nın ardından oluşturulan Bilim ve Teknik Kurulu da yarın ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Denizlerdeki müsilajı temizlemek için hazırlanan 22 maddelik Marmara Denizi Eylem Planı'nın ardından Bilim ve Teknik Kurulu ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek.

21 bilim insanından oluşan ve başkanlığı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın yaptığı Marmara Denizi Eylem Planı Bilim ve Teknik Kurulu'nun ilk toplantısını yapılacağı aktarıldı.

TÜBİTAK'TA İLK TOPLANTI

Kurul, ilk toplantısını TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde yapacak. Toplantı öncesi saat 14.00'de Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, basın mensuplarına bilgilendirme gerçekleştirilecek.

26 TESİSE CEZA KESİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bugün yaptığı açıklamada Marmara Denizi'nden 7 bin 932 metreküp müsilajın temizlendiğini açıkladı.

Kurum şunları kaydetmişti: "Yalova'da 3, Balıkesir'de 5, Tekirdağ'da 12, Kocaeli'de 1 ve İstanbul'da 5 işletme olmak üzere toplam 26 tesisin, işletmesini kapatma cezası vermek suretiyle denetimlerimizi yaptık. Toplamda 475 noktada 7 ilimizde müsilajla ilgili temizlik çalışmalarımız da devam ediyor ve 20 günlük sürede toplamda yaklaşık 7 bin 932 metreküp müsilajın temizlenerek ber tarafını sağladık.

Marmara Denizi'nde 5 ayrı noktada oksijen verme çalışmalarımızı 1 hafta önce başlatmıştık. Bu çerçevede Körfez'de 4, Pendik marinada 1 olmak üzere 5 noktada denizin daha fazla oksijen alabilmesine imkan sağlayacak adımlarımızı da attık."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN