Müsilaj Yunanistan'a sıçradı

Müsilaj Yunanistan'a sıçradı

Marmara'yı etkisi altına alan müsilaj Yunanistan'ın Limni Adası'na kadar uzandı. Yunanistan Çevre Bakanlığı, inceleme başlatıldığını duyurdu.

Marmara Denizi'ni etkisi altına alan deniz salyası (müsilaj) tehlikesi bu kez de Yunanistan'a sıçradı. Uzmanlar, müsilajın Limni Adası (Lemnos) sahillerinde gözlemlendiğini ve Marmara'yla bağlantısının araştırıldığını aktardı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Yunanistan Çevre Bakanlığı'nın açıklamasında, Limni sahillerinde başlatılan incelemede Avrupa Birliği (AB) Yeryüzü Gözlem Programı Copernicus’a ait Sentinel-2 uydusu ile insansız hava araçlarından elde edilen verilerin kullanılacağı belirtildi. Deniz sularının durgunluğu ve yüksek sıcaklık nedeniyle bu tabakanın her yıl ortaya çıktığını söyleyen Limni Çevre Servisi Başkanı Theodosis Dalavitsos, "Marmara Denizi'ndeki deniz salyasına bağlayamıyoruz" ifadelerini kullandı.

"SONUÇLARI BEKLEMEMİZ GEREKİYOR"

Adanın farklı noktalarından alınan deniz suyu örneklerinin, başkent Atina'da bir laboratuvara gönderildiği kaydedildi. Reuters'a konuşan bir sahil güvenlik yetkilisi ise, "Son günlerdeki sıcaklık, fitoplanktonların aşırı üretimine yol açmış olabilir ancak sonuçları beklememiz gerekiyor" dedi.

Müsilajın Limnos Adası'nın yanı sıra Bozbaba'da (Agios Efstratios) da görüldüğünü aktaran Kathimerini gazetesi, Limni Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Stavros Stathakis'in ifadelerine yer vermişti. "Bu sık sık oluşur ancak genellikle kısa süre sonra dağılır" diyen Stathakis, uzun zamandır ilk kez bu kadar yoğun müsilaj gözlemlendiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN