Mustafa Destici'den asgari ücret çıkışı: Yılda iki kez tespit edilmeli

Mustafa Destici'den asgari ücret çıkışı: Yılda iki kez tespit edilmeli

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milyonların beklediği asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmede bulundu. Destici, “Asgari ücret enflasyonun yüzde 60-70 arası sürdüğü bir dönemde yılda bir kez tespit kararı alınırsa, burada asgari ücretli mağdur edilmiş olur. Enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücret yılda iki kez tespit edilmeye devam edilmelidir” dedi.

Milyonlarca asgari ücretli, memur ve emekli Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 11 Aralık'taki toplantısından çıkacak sonucu bekliyor.

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin bir kez tespit edilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

'ASGARİ ÜCRETLİ MAĞDUR EDİLMİŞ OLUR'

Destici, "Asgari ücret enflasyonun yüzde 60-70 arası sürdüğü bir dönemde yılda bir kez tespit kararı alınırsa, burada asgari ücretli mağdur edilmiş olur. Bundan dolayıdır ki, enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücret yılda iki kez yani ocak ve temmuz ayında tespit edilmeye devam edilmelidir." dedi.

EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYELERİNE GETİRİLMELİ

Emeklilerin mağduriyeti hakkında konuşan Desetici, “Temmuz ayında yapılan haksızlık ‘o zaman düzeltilsin, ocak ayı beklenmesin’ dedik ama maalesef ocak ayı beklendi. En azından ocak ayında hakkaniyetli bir artış yapılsın. Temmuz ayında alamadıkları yüzde 25 mutlaka ocak ayı zammının üzerine eklenmelidir. Bu şekilde en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyelerine getirilmelidir." dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dubai kentinde düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki temaslarının ardından uçakta gazetecilerin asgari ücrete ilişkin sorularını yanıtlamış, "Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz." demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN