Naci Görür, büyük İstanbul depreminde olacakları anlattı: Salgın hastalıklar kol gezecek

Naci Görür, büyük İstanbul depreminde olacakları anlattı: Salgın hastalıklar kol gezecek

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, büyük İstanbul depreminin olduğunda barajların hasar alacağını belirterek temiz suya ulaşmakta zorluk çekilebileceğini söyledi. Görür, içme suyunun olmadığında ve insanların banyo yapamadıklarında salgın hastalıkların ortaya çıkabileceğinin altını çizdi.

Büyük İstanbul depremi hakkında açıklamalarda bulunan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremden dolayı barajların ağır hasar alabileceğini ve yaratacağı sorunlara dikkat çekti. Görür, “İçme suyu olmadığında, insanlar yıkanamadığında salgın hastalıklar kol gezecek” ifadelerini kullandı.

Deprem sırasında barajların yakınlarındaki yerleşimlerin riskli alan olduğunu belirten Prof. Dr. Görür, “Deprem esnasında barajlarda çatlama meydana gelirse, zemin sıvılaşmasından dolayı baraj ayakta kalamaz. Barajın arkasındaki milyonlarca metreküp su her şeyi önüne katıp götürür” dedi.

Prof. Dr. Görür, deprem öncesi ve sonrası yapılacaklarla ilgili “acil eylem planı” oluşturulması ve kamuoyuyla paylaşılması çağrısı da yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN