Naci Görür, büyük İstanbul depreminde olacakları anlattı: Salgın hastalıklar kol gezecek

Naci Görür, büyük İstanbul depreminde olacakları anlattı: Salgın hastalıklar kol gezecek

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, büyük İstanbul depreminin olduğunda barajların hasar alacağını belirterek temiz suya ulaşmakta zorluk çekilebileceğini söyledi. Görür, içme suyunun olmadığında ve insanların banyo yapamadıklarında salgın hastalıkların ortaya çıkabileceğinin altını çizdi.

Büyük İstanbul depremi hakkında açıklamalarda bulunan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremden dolayı barajların ağır hasar alabileceğini ve yaratacağı sorunlara dikkat çekti. Görür, “İçme suyu olmadığında, insanlar yıkanamadığında salgın hastalıklar kol gezecek” ifadelerini kullandı.

Deprem sırasında barajların yakınlarındaki yerleşimlerin riskli alan olduğunu belirten Prof. Dr. Görür, “Deprem esnasında barajlarda çatlama meydana gelirse, zemin sıvılaşmasından dolayı baraj ayakta kalamaz. Barajın arkasındaki milyonlarca metreküp su her şeyi önüne katıp götürür” dedi.

Prof. Dr. Görür, deprem öncesi ve sonrası yapılacaklarla ilgili “acil eylem planı” oluşturulması ve kamuoyuyla paylaşılması çağrısı da yaptı.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN