Naci Görür o illeri tek tek uyardı! Merak edilen sorulara cevap geldi: 9 şiddetinde gerçekleşebilir!

Naci Görür o illeri tek tek uyardı! Merak edilen sorulara cevap geldi: 9 şiddetinde gerçekleşebilir!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketi ile birlikte Kayseri, Sivas, Niğde ve Adana gibi daha birçok kilimizde oturan vatandaşları endişe sardı. Depremin etkisiyle birlikte sallanan şehirlerimiz ve devamında gelen artçılar ile birlikte endişe ve panik artış gösterdi. Duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür'den yeni bir açıklama geldi. Saydığı illerde dikkat edilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNİN ETKİSİ SÜRÜYOR

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi ile birlikte 11 ilimizde etkisi büyük oldu. Yaşanan deprem ile birlikte seferberlik ilan edilirken 50 binin üzerinde can kaybı ve binlerce bina enkaz haline döndü.

Yaşanan deprem sonrasında ülke genelinde bir deprem fırtınası meydana geliyor. Hemen hemen her yerde olan artçı depremin etkileri vatandaşların psikolojisini bozmaya yetti. Kahramanmaraş depremi ile birlikte Hatay, Kayseri, Sivas, Niğde ve Bolu illerimizde meydana gelen yüksek artçılar ile birlikte beklenen büyük İstanbul depremine dair endişeler artış gösterdi.

İstanbul'daki deprem beklentisine dair birbirinden farklı iddialar ile gündemi sarsmaya devam ediyor. Deprem uzmanı olarak bilinen Prof. Dr. Naci Görür depreme ilişkin bilgilerini takipçileriyle paylaştı.

5e2cba4055428204342e907e.webp

DEPREMİN ŞİDDETİ 9'U BULABİLİR

Olası bir Marmara depreminin 9 şiddetine kadar yükselebileceğine vurgu yaptı. 6 Şubat deprem sonuçlarına dair değerlendirmede bulunan uzman isim artçıların 1 yıl belki de daha fazla süreceğini vurguladı. Konuşmalarında özellikle Marmara Bölgesine dikkat çeken Naci Görür kıyıda 10 kilometre içerisinde kalan alanlarda depremin şiddeti fazlasıyla hissedileceğini belirtti.

Depremin özellikle Avrupa Yakası'nda şiddetli bir şekilde hissedileceğinin altını çizen uzman isim deprem şiddetinin 9.0'lara kadar ulaşabileceği bilgisini verdi. Bu ifadeler ile birlikte açıklamalarına devam etti.

e7div-iwqaaalfe.jpg

NACİ GÖRÜR UYARIYI YAPTI

Uzman isim tarafından yapılan açıklamalara göre Marmara Bölgesi'nde yer alan tehlike, Kahramanmaraş depremi öncesinde de sürekli olarak gündemde olan bir konuydu. Diğer bir konu olarak ise Erzincan doğusunda, Erzincan ile Bingöl Karlıova arasında Yedisu Fay'ında bir depremin beklendiği bilgisini paylaştı.

Diğer yandan ise Ege Bölgesinin sık sık küçük depremler ile sarsıldığını, depremlerin kaynağı olarak ise Helen Kıbrıs Yayı'nı işaret etti. Bu olaydan dolayı İzmir ilimizden Antalya ilimize kadar irili ve ufak depremlerin olabileceğini ifade etti. Açıklamaların devamında ise Kahramanmaraş depremi ile birlikte Adana Bölgesi'nde stres transferi nedeniyle bazı faylarda hareketlilik yaşanabileceği belirtildi.

Uzman isim açıklamalarında, "Doğu Anadolu Bölgesi'ne yakın olarak; Kayseri, Sivas, Erzincan'ın doğusu yani Bingöl yakınları, Malatya. Malatya'nın özellikle kuzeybatısı, kuzeyi. Orada Malatya Fayı ve Tuzla Fayı. Oralarda belirli hareketlenmeler gözlemlenebilir." sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN