Ne altın ne dolar! İslam Memiş yatırım tavsiyesi verdi! "Param olsa onu alırdım" diyerek bombayı patlattı! Bunu alan kazanacak!

Ne altın ne dolar! İslam Memiş yatırım tavsiyesi verdi! "Param olsa onu alırdım" diyerek bombayı patlattı! Bunu alan kazanacak!

Ne altın ne de dolar... Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş öyle bir yatırım tavsiyesi verdi ki... "Elimde para olsa onu alırdım" diyerek bombayı patlattı! Yatırımını ona yapan çok kazanacak!

Altın piyasasında son hafta, ABD enflasyon verisinin etkisiyle dalgalı bir seyir izledi. Bu dalgalanmanın ardından gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) alacakları kritik faiz kararlarına çevrildi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kritik kararlar öncesinde dikkat çeken tahminlerde bulundu ve altın yatırımcılarına önemli önerilerde bulundu.

ALTIN BU HAFTA KAZANÇLI KAPANDI

spot-altin-28842.webp

ABD enflasyon verisinin beklentileri aşmasının etkisiyle, ons altın 1910 doların altına inerek 1906 dolara kadar geriledi. Ancak haftanın son işlem gününde toparlanan ons altın, yeniden yükselişe geçti. Gün içinde en yüksek 1.930 doları gören ons altın, haftayı 1.928 dolardan tamamladı. Gram altın da ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak hareket ederek, 50 günlük ortalamasının altında kalsa da haftayı kazançlı kapattı. Borsa İstanbul'da kayıpların yaşandığı haftada, gram altın yüzde 0,60 artışla 1.672 liraya yükseldi.

FED FAİZ KARARI BEKLENİYOR

1-010.jpg​​​​​​​

Gelecek hafta, küresel piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) alacağı kritik faiz kararına odaklandı. Fed faiz kararı toplantısı 19-20 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek ve 20 Eylül akşamı saat 21.00'da kritik faiz kararı açıklanacak.

Merkez Bankası (TCMB) ise 21 Eylül Perşembe günü saat 14.00'te Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alınan politika faiz kararını açıklayacak. Ağustos ayındaki sürpriz kararın ardından, TCMB'nin Eylül ayındaki faiz kararı büyük bir merakla bekleniyor.

İSLAM MEMİŞ'TEN YATIRIM TAVSİYESİ

opera-anlik-goruntu-2023-09-16-213831-pixlr-com.png

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kişisel YouTube kanalı üzerinden "Elimde param olsa neye yatırırdım?" sorusuna 3 önemli cevap verdi. Fed ve TCMB'nin faiz kararlarının piyasalarda etkili olacağını vurgulayan Memiş, emtia piyasasında yaşanan düşüşlerin kalıcı olmayacağını öne sürdü. ABD'deki enflasyonun daha da kötüleşeceğini belirten uzman, altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyledi. İslam Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Dolar TL kuru 26.98 lirada. Güçlü duruşunu koruyor. Uluslararası piyasalarda da güçlü. Yükseliş trendi devam edecek. 29.90 yıl sonu öngörüm. Dolardan medet umanlar var, üzülüyorum. Onlara söyleyecek çok da bir şeyim yok. Gram bu hafta 1700 altına sarktı. Fırsatları kaçırmayın, yıl sonu tahminim 1880 TL. 2024 yılının ortalarında ve yaz aylarında 2500 lira seviyelerini bekliyorum. Bir yıl sonraki fiyatı baz aldığımızda bugünkü fiyatlar çok ucuz. Bu hafta alım yapanlar iyi karar verdi. Gram gümüş 20.16. 20 liranın altındaydı ancak yine yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Gümüş yılın son çeyreğinde gram altını geride bırakabilir. Bugün elimde param olsa euro, altın veya gümüş alırdım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN