Ne tavuk ne de et döner! Döner ustasından tarihi icat! Kimse tadına doyamıyor, önünden kuyruk eksik olmuyor

Ne tavuk ne de et döner! Döner ustasından tarihi icat! Kimse tadına doyamıyor, önünden kuyruk eksik olmuyor

Et, tavuk hatta kokoreçten döner bile duyduk ama böylesi ilk kez yapıldı. Antalya'da ilginç bir girişimde bulunan tavuk döner ustası Vedat Yavuzer, iklim şartlarına göre Kasım, Aralık ve Ocak aylarında çıkan o üründen döner taktı porsiyonunu ise 100 TL'den sattı. Müşteriler ise bu lezzeti 10 numara 5 yıldız verdi. İşte tüm detaylar…

Antalya'nın Kumluca ilçesinde tavuk döner ustası olan Vedat Yavuzer, eşinin önerilerine uyarak tavuk ve döner yapmayı bir kenara bırakıp herkesi şaşırtan bir yeniliğe imza attı. Kasım, Aralık ve Ocak aylarında çıkan Kanlıca mantarlarını toplayarak dönere dönüştüren Yavuzer, gün geçtikçe müşterilerini de katlıyor. Tavuk döner bittikten sonra akşam saatlerinde mantar toplamaya çıkan Yavuzer'in döner makinesinde mantarları görenler ise şaşkına dönüyor. Kızartma, haşlama ya da mangalda yenen o mantarlar bu kez de döner olarak tüketilmeye başladı. Tadına bakan ise adeta müptelası oluyor. İşte tüm detaylar…

MANTARDAN DÖNER TAKTIĞIM

Doğada toplanan kanlıca mantarlarına dönerek dönüştüren döner ustası Vedat Yavuzer, seçtiği kanlıca mantarlarını titizlikle çizdikten sonra döner ateşine takıyor. Yörenin geleneksel zeytinyağı ile yağlandıktan sonra 15-20 dakika içerisinde pişen döner servisi hazır hale getiriliyor. Döner bıçağı ile titizlikle kesilen mantarlar ise müşterilere servis ediliyor.

mantardan-doner-yapti.jpg

HERKES YALNIZCA BUNUN İÇİN GELİYOR

İlk kez mantardan döner yediğini ifade eden Özcan Arı, mantarı farklı şekillerde tükettiğini ancak hiç döner olarak görmediğini söyledi ve lezzetinin mükemmel olduğunu sözlerine ekledi. Mantardan ilk kez döner yediğini dile getiren İsmail Tuğrul ise, “Hiç mantar döneri yemedim. Merak ettim. Özel olarak mantar döneri yemeye geldim. Çok güzel olmuş. Hoşuma gitti. Mantarın hep bu şekilde yenmesini isterim” dedi.

mantar-doner.jpg

ÖNÜNDE KUYRUK OLUŞTURAN LEZZET

Tavuk döner ustası Vedat Yavuzer ise bölgede fazla Kanlıca mantarı olması nedeniyle eşi Dudu Yavuzer'in teklifini geri çevirmediğini söyledi. İlk kez denenmesine rağmen mantar dönerin çok beğenildiğini söyleyen Yavuzer, müşteriden tam not aldıklarını aktardı. Mantar döner sayesinde müşterilerin arttığını ifade eden Vedat Yavuzer, “Özel olarak mantar yemeye gelen müşterilerimiz var. Biz mantar dönerine sadece yöremizin zeytinyağını ekliyoruz. Ama daha çeşitli soslarda eklenebilir. Çeşitli soslar ekleyip birde öyle deneyeceğiz” dedi.

Kumluca'nın ormanlık arazilerinde yetişen ve pazarda kilosu 100 ila 150 TL arasında değişen mantarın döner olarak porsiyon fiyatı da 100 TL'den müşteri ile buluşturuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN