Nevzat Bahtiyar'ın avukatından cezaevindeki Güranlar için başvuru

Nevzat Bahtiyar'ın avukatından cezaevindeki Güranlar için başvuru

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın katilleri ağırlaştırılmış müebbete mahkum edildi. Nevzat Bahtiyar’ın avukatı Ali Eryılmaz, aile üyelerinin farklı cezaevlerine nakli için başvuru yaptı.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin davada mahkeme, çocuğun annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve amcası Salim Güran’ı, “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Olayla ilgili yargılanan Nevzat Bahtiyar ise “delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

YENİ CEZAEVİ BAŞVURUSU

Nevzat Bahtiyar’ın avukatı Ali Eryılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Yüksel, Enes ve Salim Güran’ın farklı cezaevlerine nakledilmesi için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını duyurdu. Eryılmaz, başvurularını “belirtilen gerekçelerle acil bir şekilde değerlendirilmesi” talebiyle yaptıklarını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden aralarında anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar'ın da bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN