Niğde'de zorla evlendirilen çocuk koruma altına alındı: Aile üyeleri gözaltında

Niğde'de zorla evlendirilen çocuk koruma altına alındı: Aile üyeleri gözaltında

Niğde'de zorla evlendirildiğini söyleyen 15 yaşındaki bir kız çocuğunun paylaşımı sosyal medyada yankı uyandırdı. Olayın ardından valilik ve bakanlık harekete geçerken çocuk ise koruma altına alındı. Öte yandan A.Ö.'nün, evlendirileceği teyzesinin oğlu A.Ö. (21) ile anne ve babaları gözaltına alındı.

Niğde'nin Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi beldesinde 15 yaşındaki bir kız çocuğunun zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımlar sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Kendisine ait hesaptan paylaşım yapan ve yarın evlendirileceğini belirten çocuğun, "Pardon, siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi?" paylaşımının ardından Niğde Valiliği'nden açıklama geldi.

KIZ ÇOCUĞU BAKANLIK KURULUNA YERLEŞTİRİLDİ

Konunun takip edildiği belirtilen açıklamada, "Bazı sosyal medya mecralarında, Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi beldesinde ikamet eden bir kız çocuğunun 15 yaşında zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımlar üzerine güvenlik güçlerimiz ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz konunun takibi için ivedilikle harekete geçmişlerdir" denildi.

Valiliğin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Niğde İl Müdürlüğünün harekete geçtiğini, hakkında bakım tedbiri kararı alınan çocuğun Bakanlık kuruluşuna yerleştirildiğini bildirdi.

'HUKUKİ SÜREÇ TAKİP EDİLMEKTEDİR'

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"15 yaşındaki çocuğumuzun sosyal medyada küçük yaşta zorla evlendirildiğine dair yaptığı paylaşımla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Çocuğumuzun sosyal medyadaki paylaşımının hemen ardından Niğde İl Müdürlüğümüz harekete geçmiş ve çocuğumuz hakkında bakım tedbiri kararı alınarak Bakanlığımız kuruluşuna yerleştirilmiştir. İlgililer hakkında hukuki süreç Bakanlığımızca takip edilmektedir."

GÖZALTINA ALINDILAR

Olayla ilgili soruşturmada A.Ö.'nün ailesiyle Ankara'da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere memleketleri Niğde'nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi.

Bölgede akraba evliliklerinin yaygın olduğu da saptanırken, jandarma ekipleri kız çocuğunun annesi D.Ö., babası B.Ö., evlendirileceği A.Ö. ile A.Ö.'nün annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö.'yü gözaltına aldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan damat adayı ile anne ve babaları Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN