O Avrupa ülkesi anında vatandaşlık veriyor! Türkler akın akın oraya kaçıyor

O Avrupa ülkesi anında vatandaşlık veriyor! Türkler akın akın oraya kaçıyor

Avrupa’da nasıl vatandaşlık alırım? Nasıl iltica edilir? gibi sorular en çok merak edilenler arasında. Yapılan bir araştırmada Türkler en çok o Avrupa ülkesine iltica ediyor. Başvuran hemen oturum alıyor. İşte detaylar…

Avrupa’da yeni bir hayat kurman isteyenler illegal yollarla yurt dışına çıkmaya başladı. Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik belirsizlik Türkleri Avrupa’ya itti. Hem coğrafi hem de ekonomik yönden en çok tercih edilen ülke ise Almanya oldu.

img-3677.jpeg

TÜRKLERİN İLK TERCİHİ ALMANYA OLDU

İltica edilen ülkeler arasında ilk sırada Almanya var. Almanya, sunduğu sosyal yardımlar, eğitim ve iş imkanları ile Türkiye’den gidenler için en çok tercih edilen ülke konumunda.

img-3678.jpeg

HAKLAR VE YAŞAM STANDARTLARI İLK SIRADA

Diğer önemli iltica başvurusu yapılan ülkeler arasında ise Fransa, İsveç, Hollanda ve Kanada gibi Avrupa ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor. Bu ülkeler, iltica başvurusunda bulunanlara sağladıkları haklar ve yaşam standartları ile dikkat çekiyor.

img-3679.jpeg

BAŞVURULAR YÜZDE 18 ARTTI

Avrupa Birliği İltica Ajansı’nın verilerine göre, 2023 yılında Avrupa Birliği’ndeki iltica başvurularında yüzde 18 artış yaşandı ve toplamda 1,14 milyon başvuru gerçekleşti. Bu, 2015-2016 mülteci krizinden bu yana en yüksek seviyedir.

En fazla başvuru alan ülke Almanya oldu ve başvuruların yaklaşık üçte biri bu ülkede gerçekleşti. Fransa, İspanya ve İtalya da önemli başvuru alan ülkeler arasında yer aldı. Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya’nın toplamda 29 ülkeye yapılan tüm başvuruların büyük bir kısmını oluşturduğu görüldü. Almanya, bu dönemde AB içinde sığınmacılar için en önde gelen varış noktası konumunu korudu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN