O bölge için kritik uyarı: Er ya da geç deprem olacak! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken paylaşım

O bölge için kritik uyarı: Er ya da geç deprem olacak! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken paylaşım

Deprem beklediği bölgelere yönelik paylaşımlarını sürdüren Prof. Dr. Ahmet Ercan, son yaşanan küçük ölçekli depremlerin ardından, "Er ya da geç deprem olacak" uyarısını yaptı. İşte, Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem yorumu...

Geçtiğimiz haftalarda Adıyaman ve Sivas'ta meydana gelen depremlerin ardından uyarılarda bulunan yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın gerilmesini Sivas, Adıyaman, Bitlis-Zagros bindirme kuşağı ve Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde sürdürdüğünü söyledi.

HANGİ İLLERDE DEPREM RİSKİ VAR?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Gerginliğin yer direncini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak" uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın paylaşımı şöyle:

"Anadolu ülke boyutunda yaygın gerilmeyi Adıyaman M4,0, Bitlis-Zağros bindirmesi ile Sivas-Gürün'de M4,5, Kuzey Anadolu Kırığı (KAK) üzerinde, sürdürüyor. Gerginliğin yer direcini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak."

ahmet-ercan-deprem-uyarisi-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN