O bölgelere acil uyarı verildi! El Nino’dan sonra daha risklisi geliyor… Sel riski ve vortex…

O bölgelere acil uyarı verildi! El Nino’dan sonra daha risklisi geliyor… Sel riski ve vortex…

Son zamanların en sıcak aylarından birini geride bırakırken şimdi de o bölgeler için acil uyarı yapıldı. El Nino’dan sonra daha riskli hava olaylarının meydana gelebileceği açıklandı. Bu kez sıra sel ve vortex riskinde…

Son yılların en sıcak yaz mevsimini yaşadık. Önce El Nino daha sonra da Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgaları tüm ülkeyi etkisi altına alırken insanlar sıcaklardan direkt etkilendi. Uzmanlar şimdi de sel ve vortex uyarısında bulundu. Bu sefer ki risk çok başka.

SEL VE VORTEX RİSKİ VAR

Sosyal medya üzerinden sık sık hava durumuna ilişkin bilgilendirmelerde bulunan “Hava Forum” sitesi yaptığı son bilgilendirme ile deniz sıcaklıklarında anomali olduğunu duyurdu. Özellikle de Karadeniz sularının normalinden 4-5 derece daha sıcak olduğunu açıkladı.

yeni-proje-1.jpg

Bu durumun beklenen kış ayını etkileyebileceğini paylaşan sayfa, soğuk hava ile Karadeniz’in karşılaşması sonucunda aksiyonun fazla olabileceğini söyledi.

BU KIŞ ÇOK BAŞKA OLACAK

Kış ayının sert ve çetin geçebileceğini her fırsatta aktaran sayfa, konuya ilişkin olarak şu paylaşımı yaptı:

“Deniz suyu sıcaklıkları anomalinde Türkiye'ye bakın... Denizlerimiz adeta yanıyor. Özellikle Karadeniz normallerin 4-5 derece üzerinde seyrediyor. Soğuk hava ile bu Karadeniz karşılastığında aksiyon fazla olabilir. Yani sel riski ve kışın da vortex ihtimali yükseliyor...”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN