O hastalıklara sahip olanlar dikkat! Artık bu hastanelerde tedavi edilecek: Bakanlık duyurdu

O hastalıklara sahip olanlar dikkat! Artık bu hastanelerde tedavi edilecek: Bakanlık duyurdu

Sağlık Bakanlığı tarafından o hastalığı olanlara açıklama geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA hastalığı olan vatandaşlara seslendi. Yeni gelişmeleri aktaran Bakan Koca, SMA gen terapisinin uygulanacağını ve yeni planlarını aktardı. Peki yeni uygulama nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar...

KOCA'DAN PEŞ PEŞE MÜJDELER

Ülke gündeminde sık sık yer alan SMA hastalığı hakkında bakanlık tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz günlerde gen terapisine dair gelişmeler aktarıldı. SMA gen terapisinin hangi hastalara uygulanacağını açıklayarak yeni gelişmeleri de duyurdu.

Sağlık tarafında alınan önemlerin olduğu konulardan bahseden Bakan Koca, yakın zamanda uygulamaya geçilecek yeni bir çalışmadan bahsetti. Gen tedavisine dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, ilk Cumhurbaşkanlığı kabinesi sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Sorulara tek tek yanıt veren Koca, üst üste müjdeler verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın müjdeleri arasında en çok dikkat çekeni ise SMA hastaları için alınan kararlar oldu. SMA hastaları hakkında gen tedavisi açıklamaları geldi.

c-86ehdvwaewstt.jpg

SMA GEN TEDAVİSİNDE YENİ GELİŞME

SMA gen tedavisine dair peş peşe müjdeleri sıralayan Fahrettin Koca, müjdeyi paylaştı. İstanbul'da hücre ve gen terapileri için yeni bir özel hastanenin kurulacağını ifade ederek, aynı hastanede aynı zamanda hücre gen tedavisinde temin edilen ilaçların kullanılacağını da belirtti.

SMA konusunda hassasiyetinden bahseden Bakan Koca, hastalığın bir istismar aracı olmaması gerektiği ve bu şekilde kullanılması hakkında bir tahammülün olmadığını ifade etti. Konuya dair Bilim Kurulu'nu işaret eden Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun yapılan uygulamaların faydasını tespit ederek ilacın teminini sağladığını vurguladı.

sma-hastaligi-neden-olur.jpg

FAHRETTİN KOCA'DAN KRİTİK AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından konuya dair açıklamasında ise, "Etkili olduğu bir hasta grubu mevcut. Bu konuda uygulanmak üzere planlarımızın hepsini yaptık. En kısa sürede uygulamaya geçecek. Yine bu konu ile doğrudan ilişkisi olan önemli bir gelişme daha yaşandı. Nadir hastalıklar için İstanbul’da yeni bir hastane kurulacak. Uygulamaya geçecek bu yeni hastane hücre ve gen terapilerinin uygulanması için özel olarak tasarlanacak. Hücre ve gen tedavisinde kullanılan ilaçları üretecek tesise yer verilecek. Bu şekilde de kendi ilacımızı üretmiş olacağız." ifadeleri yer aldı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN