O ilçenin mor soğanı tescillenmişti! Şimdi 2 ürünü daha tescillendi: Peş peşe coğrafi işaret aldı

O ilçenin mor soğanı tescillenmişti! Şimdi 2 ürünü daha tescillendi: Peş peşe coğrafi işaret aldı

Çorum'un Alaca ilçesine ait mor soğanı coğrafi işaret almıştı. Şimdi ise yörenin iki farklı yemeği tescillendi! Peş peşe iki yemek coğrafi işaret aldı...

Çorum'un Alaca ilçesi, mor soğanın ardından coğrafi işaret tescili alan iki yeni ürünle gururlanıyor. Kaymakam Hicabi Aytemür'ün öncülüğünde gerçekleşen girişimler sayesinde Alaca'nın yöresel lezzetlerinin ikisi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi almaya hak kazandı.

İKİ YÖRESEL YEMEĞE COĞRAFİ İŞARET

alacanin-iki-urunu-tescillendi.webp

Kaymakam Aytemür, Belediye Başkanı H. İbrahim Şaltu ve beraberindeki heyet, Türk Patent ve Marka Kurumu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrasında düzenlenen törende Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammet Zeki Durak, Alaca mutfağının özgün lezzetleri yarma aşı ve yanıç böreği için Coğrafi İşaret Tescil Belgesini takdim etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN