O ilde alarm verildi! Sular çamurlu akıyor: Su kesintileri başladı! Vatandaşlar suyu mahalle çeşmelerinden dolduruyor

O ilde alarm verildi! Sular çamurlu akıyor: Su kesintileri başladı! Vatandaşlar suyu mahalle çeşmelerinden dolduruyor

Edirne'de alarm verildi! Çeşmeden sular çamurlu ve bulanık akmaya başladı! Kentte su kesintileri başladı! Vatandaşlar artık suyunu mahalle çeşmelerinden alıyor...

Edirne'de yaşanan su sorunu kent sakinlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kentte çeşmelerden çamurlu ve bulanık su akmasıyla birlikte su kesintileri de başladı. Vatandaşlar, temiz içme suyu ihtiyacını mahalle çeşmelerinden veya su tankerlerinden karşılamak zorunda kaldı.

HAFTA SONUNA KADAR SULAR GELMEYECEK

Barutluk Mahallesi sakinlerinden Canan Yıldız, yaklaşık bir haftadır devam eden su kesintisi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, "Normalde evimde su eksik etmem ama şişeler bitince çeşmeye su almak için geldim. Mecburen çeşmeye geliyoruz. Hafta sonuna kadar gelmeyecekmiş." şeklinde tepkisini dile getirdi.

edirnede-sular-kesildi-mi-1.jpg

ÇEŞMELERDEN ÇAMUR AKIYOR

Umurbey Mahallesi'nde yaşayan Levent Poyraz, çeşmelerden adeta çamur aktığını ifade ederek, çocuğunun sular nedeniyle hastalandığını ve sık sık kesintiler yaşandığını belirtti.

Çavuşbey Mahallesi'nde ikamet eden Doğan Karakuş da, yaklaşık iki haftadır suların bulanık aktığını ve bu durumun kendilerini mağdur ettiğini söyledi. Karakuş, çeşmelerden su içmenin dahi mümkün olmadığını ve buna bağlı olarak çocukların hastalandığını dile getirdi.

edirnede-sular-kesildi-mi.jpg

GÜRCİSTAN'DAN DALGIÇLAR SU SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN GELDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, su sorununun başlangıcını 26 Kasım tarihine dayandırarak içme suyundaki renk değişiminin ciddi bir sorun olduğunu belirtmiş ve su kesintilerinin yaşandığını duyurmuştu. Başkan Gürkan, su sorununun çözümü için Gürcistan'dan gelen dalgıçların çalışmalara başladığını ve birkaç gün daha sıkıntı yaşanabileceğini ifade etmişti.

AK Parti İl Başkanı Belgin İba da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, temiz suya erişimin insan hakkı olduğunu ve belediyenin soruna çözüm bulması gerektiğini vurgulayarak, sağlığın siyaset üstü bir konu olduğunu belirtti. İba, polemik ve mesnetsiz iddialar yerine çözüm odaklı açıklamaların yapılmasını istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN