O ilde yaşayanlara başvurular açıldı! Belediye 4500 TL yardım yapacak: Elini çabuk tutan alacak

O ilde yaşayanlara başvurular açıldı! Belediye 4500 TL yardım yapacak: Elini çabuk tutan alacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşları sevindiren haber geldi. Kesenin ağzını açan İBB'den başvuru yapan hanelere ödeme yapacak. Başvuru sonucunda her haneye ödemelerin yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Başvuru şartlarının yerine getirilmesi haline ödemeden faydalanabileceksiniz. Peki ödeme almak için ne yapılması gerekir? İşte tüm detaylar...

İBB'DEN KİRA YARDIMI AÇIKLANDI!

Ülkemizde meydana gelen enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte geçinmek oldukça zor bir hale geldi. Yaşanan zorlu günlerde destek ödemeleri kapsamında birçok aileye nakit destek yapılıyor. Destek ödemelerine kısa bir süre önce İBB'de katıldı.

Başvuru yapan vatandaşlara kira desteği sağlanacak. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi ile birlikte 11 ilimizde büyük bir yıkım meydana geldi. Kahramanmaraş depremi ile birlikte profesörler gözerini İstanbul'a dikti.

Depremin yaralarının sarılmaya başlandığı günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe tarafından olası depreme dair hazırlıklar ve riskli binaların tahliyeleri hakkında İstanbul halkında detaylı açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde ise İBB ekiplerinin tüm gücüyle çalıştığının altı çizildi.

31-temmuza-kadar-uzatildi-her-ay-816-tl-yatiriliyor-bankada-hesabiniz-varsa-dikkat-1626526480678.jpg

İSTANBUL HALKINA "PERA PROJESİ" DUYURULDU

Dr. Buğra Gökçe tarafından Anka Haber Ajansı'ndan Oktay Yıldırım ve Adem Karabayır ile birlikte konuşmalarda bulundu. Yapılan konuşmalarda ise İstanbul'da yoğun bir kira başvurusunun olduğuna dikkat çekti. Net rakamları henüz bildiremeyeceğini belirten Gökçe İBB'nin 2019 yılından itibaren en hızlı bina tarama işlemlerinin İstanbul Teknik Üniversite akademisyenleri ile birlikte yürütülerek bilimsel analiz çalışmalarının yaptığını belirtti.

Belirtilen projenin "Pera Projesi" adında yer aldığı ifade edildi. 6306 sayılı riskli yapıların belirlenmesine ilişkin mevzuattan bir önceki adım olarak vurguladı. Riskli yapıların belirlenmesi ile birlikte 60 artı 20 günlük bir süre ile 90 gün içerisinde yağının tahliyesinin ve yıkımına ilişkin süreci gösteriyor.

11062b-526635c20d2748e6955ef72b5c7d77e5-mv2.webp

AĞIR HASARLI YAPI SAHİBİNE 4.500 TL KİRA YARDIMI!

Deprem bölgesinde yer alan vatandaşların ağır hasarlı bir konutu bulunması durumunda devlet tarafından kiracıya tek değerliğe dair taşınma yardımı yapacağının altını çizdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise bu yardımların devam edeceğine açıklık getirdi. Kiracı vatandaşın evini boşaltması durumunda 4.500 TL'lik kira yardımı yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN