O illerde oturan derin bir nefes alsın! Prof. Dr. Ahmet Ercan Açıkladı: "Deprem beklemiyorum, çok güvenli"

O illerde oturan derin bir nefes alsın! Prof. Dr. Ahmet Ercan Açıkladı: "Deprem beklemiyorum, çok güvenli"

Türkiye'de yer alan deprem fırtınası ile birlikte uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ülkemizde yaşanan felaket sonrasında endişelenen vatandaşa derin bir nefes aldıran açıklama geldi. Bazı bölgelerin depreme karşı güvenli olduğunu belirten Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yaşanabilecek bir deprem ile birlikte tarım alanları ve deniz kıyısındaki dikintilerde büyük hasarlar meydana gelebileceğini belirtti. İşte tüm detaylar...

EN GÜVENİLİR İLLER LİSTELENDİ

Ülkemizde meydana gelen deprem fırtınası ile birlikte profesörler tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrasında ülke genelinde endişe başladı.

İstanbul'da yer alan vatandaşların şehri terk etmesiyle birlikte panik havası oluştu. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan "Deprem beklemiyorum çok güvenli" ifadeleriyle deprem tehdidi olmayan illeri açıkladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'de bulunan en güvenli iller; Konya, Karaman, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Yozgat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Ardahan, Mersin ve Antalya olarak açıklandı.

deprme-ag4l-cover-4gew-cover.jpg

PROF. ERCAN TEK TEK AÇIKLADI

Depreme dair en güvenilir illeri listeleyen Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım dikkat çekti. En güvenli iller ve ilçelere dair yaptığı açıklamada Diyarbakır'ın deprem bakımından çekinceli olduğunu belirtti. Günümüze kadar gördüğü en büyük depremin 1934 yılında 6,2 büyüklüğünde olduğunu vurguladı.

Fakat Arap Kalkanı ucunda yer alan Lice 1975 yılında 6,9 büyüklüğünde deprem üretmişti. Diğer ilçelerinde ise deprem olmadığı söylendi. Diyarbakır'da hiç deprem beklemediğini belirten Profesör Batman'ın Arap Kalkanı güneyinde olduğunu ifade ederek depreme karşı güvenlidir diyerek sıkıntı olmadığını açıkladı.

260546-372287084.jpg

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK SARSILAN İLİ!

Mersin'in ise MS 534 yılında 6,4 büyüklüğünde, MS 1532 yılında 5,7 büyüklüğünde deprem görerek 4'üncü derece çekinceli olduğunu belirtti. Adana hakkında ise tarım alanları ile deniz kıyısındaki dikintilerinin göçebileceğine dikkat çekti. Bingöl'ün 1'inci derece deprem bölgesi olduğunu belirterek Karakoçan, KAK, DAK, BBK etkisinde olduğunu ifade etti. Karlıovada 20 ile 30 yılda bir 5,5 ile 7,2 büyüklüğünde depremler yaşanabilir. Türkiye'nin en çok sarsılan ili olarak açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN