O illerde yaşayanlar dikkat! 270 TL başvuru ücreti alınmayacak: Duyuru yapıldı

O illerde yaşayanlar dikkat! 270 TL başvuru ücreti alınmayacak: Duyuru yapıldı

O illerde yaşayanlardan sınav ücreti talep edilmeyecek. Bazı iller için yapılan açıklama ile birlikte sözleşmeli bilişim personeli ücreti daha öncesinde 270 TL olarak belirlenmişti. Alınan karar doğrultusunda bazı iller bu ödemeden muaf tutulacak. Merak konusu olan iller kısa bir süre önce açıklandı. İşte tüm detaylar...

BAŞVURU ÜCRETİ O İLLERDE ALINMIYOR

Sözleşmeli personel ücretlerine dair yeni bir gelişme yaşandı. Alınan karar ile birlikte bazı illerde ücret ödemesi alınmayacak. Sözleşmeli bilişim personel ücreti daha öncesinde 270 Tl olarak belirlenmişti. Açıklama ile birlikte Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Elâzığ, Hatay, Maraş, Kilis, Osmaniye, Malatya, Urfa, Sivas- Gürün il ve ilçelerinde ikamet eden vatandaşlar için ödemelerin muaf olduğu duyuruldu.

Önümüzdeki günlerde DGS'ye (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) girecek olan adayların sınav ücreti olarak 270 TL ödeme yapması gerektiği duyuruluyor. ÖSYM üzerinden yapılacak olan başvuru işlemleri ile birlikte paylaşılan yazılı açıklamada deprem bölgesi olarak yer alan illerin DGS için ödenecek olan tutardan muaf olacağı belirtildi.

9xbfrb-x.webp

DGS SINAV ÜCRETİ

2023 yılı ile birlikte yapılacak olan DGS için giriş ücretleri belli oldu. DGS'ye girecek olan kişilerin sınav giriş ücreti olarak 270 TL ödeme yapması gerektiği biliniyor. Ödemeler ÖSYM web sitesi üzerinden yapılacak olurken, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen yüzyılın depremi ile birlikte sınav ücretlerine dair açıklama geldi.

Deprem sonrasında milyonlarca vatandaşa yardım devam ederken deprem bölgesinde ikamet eden vatandaşlar sınav ücretlerinden muaf oldu. DGS sınavına girecek olan vatandaşların muaf olmasıyla birlikte ekonomik koşulların dengeli bir hale getirildiği sınav ortamı yaratılmaya çalışılıyor.

ev-hanimlarina-yardim-basvurusu-nasil-yapilir.jpg

DGS SINAV TARİHİ

ÖSYM web sitesi üzerinden yapılan duyuru ile birlikte DGS için tarih verildi. DGS için belirtilen sınav tarihi 16 Temmuz 2023 olarak açıklandı. Deprem bölgesinde ikamet eden vatandaşlardan DGS ücreti talep edilmeyecek. ÖSYM tarafından duyurulan haber ile birlikte başvuru yapacak olan adayların adres bilgilerinin incelenmesi halinde sınav ücretinden muaf tutulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN