O kentte 700 kg at ve eşek etini sucuk yaparken yakalandılar! İtiraf ettiler, serbest kaldılar

İhbar üzerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, at ve eşek etlerinin sucuk yapılarak piyasaya sürüleceğini itiraf etti. İşte detaylar...

Adana'da kesimi yapılan at ve eşek etlerinin karayolu üzerinden İstanbul iline götürülerek sucuk yapılıp piyasaya sürüleceği bilgisini alan Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

at-ve-esek-eti-nasil-anlasilir-at-ve-esek-eti-yenir-mi-zararli-mi-4.jpg

AT VE EŞEK ETİNDEN SUCUK YAPACAKLARDI

Nakil yapılacak aracı tespit eden ekipler, tırın takibine başladı. Anadolu Otoyolu Hendek geçişinde bulunan bir dinlenme tesislerinde durdurulan tırın içerisinde yapılan aramalarda, 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirildi.

Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 20 yaşındaki C.D.'nin daha öncesinde de 'evcil hayvanı kasten öldürmekten' suç kaydı olduğu öğrenildi.

at-ve-esek-eti-nasil-anlasilir-at-ve-esek-eti-yenir-mi-zararli-mi-3.jpg

İTİRAF ETTİLER: PİYASAYA SÜRECEKTİK

Öte yandan, C.D. ifadesinde teslim aldıkları at ve eşek etlerini İstanbul'a götüreceklerini, burada sucuk yaptırılmasının ardından ise Düzce'de piyasa süreceklerini itiraf etti.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, "Jandarma, halkımızın güvenliği ve huzuru için her türlü önlemleri almaya devam ederken vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayan bu suç örgütleriyle de mücadelesine kararlılıkla devam edecektir. Vatandaşlarımızın bu gıda teröristlerinin eline düşmemesi için bildikleri ve güvendikleri yerlerden alışveriş yapmaya özen göstermesi büyük önem taşımaktadır" ifadelerine yer verildi.

at-ve-esek-eti-nasil-anlasilir-at-ve-esek-eti-yenir-mi-zararli-mi-1.jpg

ETLER İMHA EDİLDİ, ŞÜPHELİLER SERBEST BIRAKILDI

Piyasaya sürülmeden yakalanan ve Tarım Müdürlüğü tarafından alınan numunelerin incelemeleri neticesinde 'tek tırnaklı hayvan eti' olduğu tespit etilen 700 kilogram et, imha edildi.

3'ü suçüstü yakalanan ve mal sahibi olduğunu beyan ederek karakola gelen C.D. ile birlikte toplam 4 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Operasyonda 700 kilogram et ile birlikte suçüstü yakalanan A.Ö. (43), S.D. (31) ve E.A. (32) hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

at-ve-esek-eti-nasil-anlasilir-at-ve-esek-eti-yenir-mi-zararli-mi-2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN