O tarihte gözünüz gökyüzünde olsun! 9 ülke göktaşı tehlikesi altında! Türkiye'ye yakın geçiş...

O tarihte gözünüz gökyüzünde olsun! 9 ülke göktaşı tehlikesi altında! Türkiye'ye yakın geçiş...

SON DAKİKA! Bilim insanlarından şok açıklama: Dev bir göktaşı 2032'de dünyaya çarpabilir! İşte risk altındaki ülkeler!

ESMAGÜL KOÇAK

Uzaydan gelen tehlike çanları çalıyor! Yakın zamanda keşfedilen devasa bir göktaşının 2032'de Dünya'ya çarpma olasılığı bilim insanlarını harekete geçirdi. NASA'dan yapılan açıklamaya göre, bu çarpışma gerçekleşirse 9 ülke büyük bir felaketle karşı karşıya kalabilir!

2024 YR4: YENİ BİR DİNOZOR VAKASI MI?

2024 YR4 adı verilen bu göktaşı, bilim dünyasında büyük bir endişe yarattı. Uzmanlar, göktaşının gezegenimize çarpması durumunda Hiroşima'ya atılan atom bombasının 500 katı şiddetinde bir patlamaya neden olabileceğini belirtiyor.

yeni-proje-52.jpg

TÜRKİYE'YE DE YAKIN! HANGİ ÜLKELER TEHLİKEDE?

Göktaşının düşme ihtimali olan bölgeler belirlendi. Bu bölgeler Türkiye'ye de yakın! İşte risk altındaki ülkeler:

Hindistan

Pakistan

Bangladeş

Etiyopya

Sudan

Nijerya

Venezuela

Kolombiya

Ekvador

8 MİLYON TON TNT'YE EŞDEĞER PATLAMA!

Gökbilimciler, 2024 YR4'ün çarpma anında yaklaşık 8 milyon ton TNT'ye kadar enerji salabilecek bir hava patlamasına neden olacağına inanıyor. Bu devasa patlama, göktaşının düştüğü bölgede 50 kilometrelik bir alanı tamamen yok edebilir!

JAMES WEBB TELESKOBU DEVREYE GİRECEK!

Bilim insanları, çarpışma tahminlerini daha da netleştirmek için harekete geçti. James Webb Uzay Teleskobu'nun Mart 2025'te asteroitin tam boyutunu belirlemesi planlanıyor. Bu sayede, göktaşının yaratacağı tehlike daha kesin bir şekilde öngörülebilecek.

yeni-proje-53.jpg

TORNİO ÖLÇEĞİ ALARM VERİYOR!

Asteroidin oluşturduğu tehdit, Tornio Ölçeği'nde 3 derece olarak belirlendi. Bu, göktaşının küresel bir felakete yol açmayacağı, ancak bölgesel hasara neden olabileceği anlamına geliyor.

TUNGUSKA SENARYOSU TEKRARLANABİLİR Mİ?

Uzmanlar, 2024 YT4'ün 1908'de Sibirya'da 80 milyon ağacı dümdüz eden Tunguska Olayı ile aynı büyüklükte olduğunu belirtiyor. Bu, göktaşının düştüğü bölgede büyük bir yıkıma neden olabileceği anlamına geliyor.

NE YAPMALI? PANİK YOK, BİLİM VAR!

Bu ürkütücü haber karşısında paniğe kapılmak yerine, bilim insanlarının çalışmalarını takip etmek ve bilinçli olmak gerekiyor. Uzmanlar, 2032'den önce göktaşı hakkında daha fazla bilgi toplamaya ve olası riskleri en aza indirmeye çalışacaklar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN