Öğrenciler mayıs ayında tatile doydu! Bir tatil günü daha açıklandı: O tarihte öğrenciler okula gitmeyecek...

Öğrenciler mayıs ayında tatile doydu! Bir tatil günü daha açıklandı: O tarihte öğrenciler okula gitmeyecek...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere tatil açıklaması geldi. Mayıs ayında sık sık tatile çıkan öğrenciler seçim vesilesiyle yeni bir tatile hazırlanıyor. 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek ikinci tur seçimlerinde tatil müjdesi paylaşıldı. İlk turda olduğu gibi seçimlerin ikinci turunda da bir sonraki gün öğrencilere tatil olarak açıklandı. İşte tüm detaylar...

ÖĞRENCİLERE TATİL MÜJDESİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere müjdeli haber geldi. Mayıs ayı ile birlikte tatile doyan öğrencilere bir tatil açıklaması daha yapıldı. Üst üste gelen tatiller ile genellikle haftada 4 gün okula giden öğrencilere yeni bir tatil günü daha duyuruldu.

Seçimlerin ilk turunda yapıldığı gibi 14 Mayıs tarihinde seçimler ile 15 Mayıs Pazartesi günü öğrencilere tatil edilmişti. İkinci tura kalan seçimler ile tarihler belli oldu. 28 Mayıs 2023 tarihine yapılacak olan ikinci tur seçimlerinden sonraki gün öğrencilere tatil olacak.

28 Mayıs tarihinde yapılacak ikinci tur seçimleri ile 29 Mayıs Pazartesi günü öğrencilere tatil olacağı açıklandı. TRT Haber canlı yayınında merak edilen soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tatil gündemine dair açıklamalarda bulundu.

ogrenciler.jpg

TELAFİ EĞİTİMİ DETAYLARI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarında okulların kapanacağı tarihe de değindi. Okulların 16 Haziran itibariyle kapatılacağını açıklayarak ülke genelinde ve özellikle deprem bölgesinde yaz okulu projelerinin üzerinde çalışmalar olduğunu ifade etti. Deprem bölgesindeki öğrencilere 1 Ağustos tarihi ile 1 Eylül tarihleri arasında 1 aylık telafi eğitimi verileceğini duyurdu.

Deprem bölgelerindeki çalışmalara yoğunluk gösterildiğini belirten Bakan Özer, toplamda 2 aylık telafi eğitim programının yapılacağını açıkladı. Deprem bölgesinde yer alan 250 bin öğrencinin nakli başka illere alınırken 83 bin öğrencinin tekrardan yaşadığı illere döndüğünü ifade etti.

tatilde-ogrenciler-egitimden-kopmamali.jpg

KAYIT DIŞI ÖĞRENCİ AÇIKLAMASI

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayıt dışı öğrencilere dair yaptığı açıklamalara cevap verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3,5 milyon öğrencinin kayıt dışı olduğu sözlerine hitaben açıklamasında, "Yalan, böyle bir rakam yok. OECD raporları ortada, tüm veriler ortada. İsteyen herkese biz verilerimizi veriyoruz. Şu anda zorunlu eğitim kapsamında ilkokul, ortaokul ve lisede okulda olması gerektiği halde kayıt dışı olan öğrenci sayısı 95 bin." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN