Öğrencilere karne hediyesi Erdoğan'dan! 6.841 TL ödeme verilecek: İlköğretim, ortaokul, yükseköğrenim...

Öğrencilere karne hediyesi Erdoğan'dan! 6.841 TL ödeme verilecek: İlköğretim, ortaokul, yükseköğrenim...

Okullar ilk ara tatilini bu hafta başı tamamladı. Şimdi de yarıyıl tatili için öğrenciler heyecanla beklemeye başladılar. Bu kapsamda ise öğrencilere yeni karne hediyesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi! 6 bin 841 lira ödeme verileceği öğrenildi. İlköğretim, ortaokul, yükseköğretim öğrencilerini yakından ilgilendiriyor.

Yarıyıl tatili için karne heyecanı sürerken, “Başarı Teşvik Programı” kapsamında başarılı öğrencilere destek ödemesi yapılacağı öğrenildi. Öğrencilerin sevineceği bu haber, duyanları heyecanlandırdı. Asgari ücretin yüzde 60’ına kadar yılda iki kez verilecek olan destek ödemesinin detayları ise merak ediliyor.

OCAK AYINDAN YARIYIL TATİLİ BAŞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı takvim kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatili 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak. Tatil kapsamında ilk dönem karneleri dağıtılacak. Yarıyıl tatilinin netleşmesiyle Başarı Teşvik Programı gündemdeki yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuya ilişkin olarak geçtiğimiz zamanlarda açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz.''

yeni-proje-26.jpg

ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 60’I ÖDENECEK

Sınıflarının ilk 3’üne ve okullarının ilk 5’ine giren ve başarı elde eden öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60’ı kadar yılda 2 defaya mahsus olacak şekilde başarı desteği verilecek. Bu ödemede net asgari ücret olan 11.402,32 TL’nin yüzde 60’ı olan 6.841,39 TL ödeme yapılacak.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan projede sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki başarılı öğrenciler ile korunmaya ihtiyacı olan öğrenciler için uygulanacak.

yeni-proje-27.jpg

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

Yılda iki defa verilecek olan bu ödemenin ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde verileceği öğrenildi. Başvuru yapmak isteyen kişilerin ikamet ettikleri ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapabilecek.

YARIYIL TATİLİ NE KADAR SÜRECEK?

Yarıyıl tatili, 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek.

yeni-proje-2-005.jpg

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak. Öte yandan yeni dönem olan 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak.

yeni-proje-3-005.jpg

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE VERİLEN DESTEKLER

Bu desteğin yanı sıra üniversite öğrencilerinden not ortalaması 85 ve üzeri olanlar net asgari ücret kadar başarı desteği alabiliyor.

Fakültelerde ilk 5’te yer alan öğrencilere net asgari ücretin 2 katı ödeme yapılıyor.

LGS'de %5'lik dilime giren öğrencilere net asgari ücreti 2 katına kadar tek seferlik başarı ödemesi yapılıyor.

Son olarak ise YKS'de ilk 500 binde yer alna öğrencilere tek seferlik net asgari ücretin 3 katına kadar başarı desteği veriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN