Öğretmen iş bırakabilir mi? İş bırakma eylemine katılan öğretmene ceza verilir mi?

Öğretmen iş bırakabilir mi? İş bırakma eylemine katılan öğretmene ceza verilir mi?

Devlet kurumunda öğretmen olarak çalışan kişilerin sendika eylemine katılıp katılamayacağı konusu merak ediliyor. Sendika eylemine katılan öğretmenlerin ceza ödeyip ödemeyeceği ya da meslekten uzaklaştırıp uzaklaştırılmayaceğı konusu da en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki, Öğretmenler iş bırakabilir mi? Sendika eylemine katılan öğretmene ceza verilir mi? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar….

Geçtiğimiz günlerde 12 sendika birleşerek 2 Kasım Çarşamba günü iş bırakma eylemi yapacağını açıkladı. Yapılacak olan eylem kapsamında öğretmenlik meslek kanunun ivedilikle ele alınıp öğretmenlerin ve sendikaların görüşleri üzerinde yeniden yapılması konuşulacak. Bununla düzenlenecek olan eylemde kariyer basamakları sınavının da iptal edilmesi talep edilecek. 2 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan eyleme öğretmenlerin katılıp katılmayacağı konusu merak ediliyor. Peki, Öğretmenler iş bırakabilir mi? Sendika eylemine katılan öğretmene ceza verilir mi? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

ÖĞRETMENLER 2 KASIM'DA EYLEME KATILABİLİR Mİ?

12 Sendikanın birleşerek 2 Kasım Çarşamba günü gerçekleştireceği eylem kapsamında öğretmenlik meslek kanunu ve kariyer basamakları sınavı ele alınacak. Düzenlenen eyleme öğretmenlerin katılıp katılamayacağı konusu ise akıllarda yer ediniyor.Daha önceden eyleme katılan öğretmenler için Danıştay ceza verilmeyecek kararını açıkladı.

Eyleme katılan öğretmene ceza verilir mi

Bu doğrultuda 2 Kasım çarşamba günü eyleme katılan öğretmenler için cezai işlem uygulanmayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN