Eğitimcilerden 'iş bırakma' eylemi: Öğretmenleri anlamsız sınavlarda yarıştırmak vicdansızlık

Eğitimcilerden 'iş bırakma' eylemi: Öğretmenleri anlamsız sınavlarda yarıştırmak vicdansızlık

Öğretmenlik kariyer sınavlarının kaldırılması için bir araya gelen 12 eğitim sendikası, 2 Kasım 2022 Çarşamba günü iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Eğitim sektöründe çalışanları temsil eden; Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Özgür Eğitim-Sen, Eğitim Hak-Sen, Eksen Eğitim-Sen, İdeal Eğitim-Sen, Eğitim Söz-Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası ortak karar alarak kariyer basamak sınavlarının iptali ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun (ÖMK) yeniden düzenlenmesi için eylem planı hazırladığını açıkladı.

KANUN İPTAL EDİLMEZSE İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAKLAR

Cumhuriyet'ten Sena Tufan'ın haberine göre, kararda 26-27-28 Ekim 2022 tarihlerinde işyerlerinde kokart takılması ve 26 Ekim Çarşamba günü ilk teneffüs saatinde, öğretmenler odasında ortak bildiri metninin okunmasına karar verildi. Talep ve uyarılara karşın ÖMK iptal edilmezse 2 Kasım 2022 Çarşamba günü iş bırakma eylemi yapılacağını belirtildi.

"ÖĞRETMENLERİ SINAVLARDA YARIŞTIRMAK VİCDANSIZLIK"

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, "Tüm eğitim emekçilerinin en ivedi biçimde gereksinme duyduğu şey yüksek enflasyon karşısında eriyen maaşlarının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasıdır, kariyer basamakları asla değildir. Öğretmenlerin tamamının maaşlarında iyileşme yapmak yerine onları anlamsız kariyer sınavında birbiriyle yarıştırarak sınavı geçenlerin maaşında artış yapmak açıkça vicdansızlıktır" dedi.

"ÖĞRETMENLER, SİYASAL KADROLAŞMAYA KURBAN EDİLİYOR"

Nejla Kurul, "Sınav-kariyer hilesi, okullarda çalışma barışını bilerek ve isteyerek bozmak istemektir" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Benzer işleri yapan öğretmenler, sınav ve kariyer perdesi arkasında MEB'in verimlilik ve siyasal kadrolaşma hesaplarına kurban edilmektedir. Sendikalı ve sendikasız tüm eğitim emekçilerini iş bırakmaya çağırıyoruz. İş bırakma sürecinde velilerimizin desteğini bekliyoruz."

ÖĞRETMENLERE YENİ KARİYER SINAVI TARTIŞILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım 2021 Çarşamba günü yapılan Milli Eğitim Şurası'nda, 'uzman öğretmenlik' ve 'başöğretmenlik' unvanlarını tanımlayarak öğretmenlerin haklarını iyileştirmeyi hedeflediklerini söylemişti.

2022 yılında ilk kez yapılacak sınavlarda başarılı olan öğretmenler 'uzman öğretmen' ve 'başöğretmen' unvanı alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN