Öğretmenlere güzel haber peş peşe geldi! Artık sadece o şartla alım yapılacak: Atama bekleyenlere müjde!

Öğretmenlere güzel haber peş peşe geldi! Artık sadece o şartla alım yapılacak: Atama bekleyenlere müjde!

Milyonlarca öğretmen adayına müjde verildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, seçimlere saatler kala hem öğrencilere hem de velilerin merak ettiği konularla ilgili flaş bilgiler verdi. Uzun öğretmenlik için istenilen 10 yıl şartının 5 yıla düşürüldüğünü duyuran Bakan Özer, atama için müjdeyi verdi. Mülakat olamadan binlerce alım olacak! KPSS puanınız varsa yaşadınız. Artık sadece o şartlar alım yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, atanamayan öğretmenlere müjdeyi verdi. Milyonlarca öğretmen adayı bu haberle sevinçten havalara uçacak. Bakan Özer, alımların olacağını ve artık sadece o şart ile alımların gerçekleştireceğini duyurdu. Atama bekleyenler bayram edecek! KPSS puanınız varsa yaşadınız. İşte Bakan Özer'in açıklamaları ve atama ile ilgili son dakika gelişmeleri...

BAKAN ÖZER'DEN ÖĞRETMENLERE MÜJDE

NTV yayınında konuşan Bakan Özer, okullara yönelik yapılan yeniliklerden bahsederek, "Dünkü kararımız sadece okul öncesi yemekle ilgili değildi. 6 Şubat tarihi itibariyle tüm Türkiye'deki okul öncesi eğitimde ücretsiz Yemek vermeye başladık. Göreve geldiğimizde 2782 anaokulu vardı. Biz 3 bin tane anaokulu yapmak için yola çıktık. ve yaklaşık 1 buçuk yılın sonunda 6700 anaokulu yaptık. Okul öncesi eğitim zorunlu olmamasına rağmen zorunlu olan ilkokul ortaokul lise eğitiminin üzerine çıktı. Anaokullarında 50-100 lira para alınıyordu, bunu tamamen kaldırıyoruz, dedik. O açıklamayı yapmıştım bu gece de resmi gazetede yayımlandı. Hiçbir para alınmayacak velilerden. En büyük katkıyı sağlamış olacağız velilere. Okul öncesi eğitime katılan bireyle katılmayan birey arasında birey arasında farklar gözlenmiştir. Kadının istihdamı açısından fırsat sağlıyor. Kadının alacağı ücret anaokuluna ödeyeceği ücret yakınsa istihdamdan geri çekiliyor." ifadelerini kullandı.

hjhjjh-29.jpg

ÜCRETSİZ YEMEK VERİLECEK Mİ?

'Okullarda ücretsiz yemek verilecek mi?' sorusuna yanıt veren Bakan Özer, "Çocuklar aç bir şekilde okula geliyor diyorlar, böyle bir şey yok. Okul öncesinin tamamına verelim dedik. Sosyal yardımlaşmada yardım alan ailenin çocuklarını ücretsiz yemekten yararlandırmak öncelik. Mümkün olduğu kadar kademeli şekilde sağlıklı beslenme bağlamında bir öğün sağlıklı beslenecekleri mekanizmayı inşa etmekteyiz." dedi.

TEK ŞARTLA ALIM OLACAK!

Alımların olup olmayacağına dair bilgiler veren Bakan Özer, "Son bir ay içinde ciddi öğretmen ataması yaptık. 3500 engelli öğretmen ataması yaptık. Atanamayan öğretmenlerin de atamasını yapacağız. Son 21 yılın en yüksek atamasını gerçekleştirdik. Mutlaka ihtiyaç oldukça atama yapılacaktır. 100 bin öğretmen neye göre 100 bin öğretmen. öğretmen duygularını istismar ederek 100 bin öğretmen atayacağız diyorlar. 20 yılda eğitimde devasa kitleselleşme evresi yaşadı." ifadelerini kullandı.

iuiiu.jpg

MÜLAKAT OLACAK MI?

Mülakat olmayacak artık. KPSS puanı ile hızlıca atamalarını gerçekleştireceğiz. Tek kriter KPSS puanı olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN