Öğretmenleri okula güle oynaya götürecek haber! SGK uzmanı açıkladı: Ocak'ta zamların en büyüğü geliyor

Öğretmenleri okula güle oynaya götürecek haber! SGK uzmanı açıkladı: Ocak'ta zamların en büyüğü geliyor

Öğretmenleri sevindirecek bir haber geldi! Öğretmenler bu haberden sonra işe daha neşeli gidecek! Sosyal Güvenlik Uzmanı isim, tarih vererek açıkladı! Beklenen zammın en büyüğü Ocak ayında geliyor...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Orta Vadeli Program'ın yıl sonu enflasyon hedefini yüzde 65 olarak açıkladı ve memur maaşlarına ve asgari ücrete çarpıcı bir artış öngördü.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 29 BİN TL OLACAK

resim-2023-09-13-221933432.png

Erdursun'un tahminine göre, en düşük memur maaşı 29 bin TL'ye kadar yükselebilir. Erdursun memurların kök maaşlarına yüzde 50'ye yakın bir zam yapılmasını ve buna ek olarak 8,777 TL eklenmesini öngördüğünü söyledi. Bu senaryoya göre en düşük memur maaşı 29 bin TL'yi aşabilir.

ÖĞRETMEN MAAŞI 36 BİNİN ÜSTÜNE ÇIKACAK

promosyon.jpg

Öğretmenler de maaş artışından nasibini alacak. Erdursun'un tahminlerine göre, öğretmen maaşları 36 bin 500 TL civarında olabilir. En düşük emekli aylığı ise yüzde 70 artışla 7,500 TL'ye kadar çıkabilir.

Bu gelişmeler, emeklilik düşüncesi olanlar için umut ışığı olurken, iş dünyasında da olumlu etkiler yaratabileceğini belirten Erdursun, bu tür iyileştirmelerin ekonomiye olumlu katkılar sağlayabileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN