Öğretmenliği bırakıp koyun yetiştirmeye başladı! Devlet desteği ile yüzlerce koyunu oldu: Öğretmenlikten daha çok kazanıyor

Bir dönem Fizik öğretmenliği yapan bir vatandaş aldığı karar sonucunda öğretmenlik mesleğini bırakarak koyun yetiştiriciliği yapmaya başladı. Devlet desteği ile yüzlerce koyun sahibi olan vatandaş resmen öğretmenlikten daha fazla kazanmaya başladı. İşte detaylar…

Tarım ve hayvanlığın merkezlerinden biri olan Yozgat’ta küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için ve köyden kente göçün engellenmesi amacıyla ’Köyümde yaşamak için bir ’SÜRÜ’ nedenim var’ projesi, vatandaşların önünü açmaya devam ediyor. Bu kapsamda 41 yaşındaki Celal Yazır ise Fizik öğretmenliğini bırakarak köyünde koyun yetiştirmeye başladı. Yazır, ilk olarak 14 koyun aldı ve sonrasında bu sayıyı artırarak 500’e çıkarttı. Şimdi ise 1000 koyuna tamamlamayı hedefliyor.

yeni-proje-25.jpg

KÖY HAYATINI SEVDİĞİ İÇİN HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2 yıl dershanede öğretmenlik yapan Yazır, 2018 yılında tamamen köyüne yerleşti. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmak istediğini söyleyen ve devlet desteğiyle 100 koyun aldığını belirten Yazır, “Üniversiteyi bitirdikten sonra 2 yıl dershanede çalıştım. Daha sonra köy hayatını çok sevdiğim için hayvancılıkla uğraşmak istedim. 2018 yılında tamamen köye yerleştim” dedi.

yeni-proje-26.jpg

DEVLET DESTEĞİ İLE KOYUNLARI ÇOĞALTTI

Yazır, “Devletimizin yapmış olduğu ‘köyümde yaşamak için bir SÜRÜ sebebim var’ projesinden faydalanarak 100 küçükbaş hayvan aldım. O şekilde hayvanlarımı çoğalttım. Bugün 500 küçükbaş hayvanım var. Hayvanlar günlük meraya gidiyor. Meradan geldikten sonra yavrularıyla buluşturuyoruz. Şu an 500 küçükbaş hayvanım var. Hedefim bu sayısı bine çıkartmak. İlk başladığımda 14 küçükbaş hayvanla başlamıştım. Devletimizin çok büyük desteği var. KOP projesinden faydalanarak çadırı kurduk. Bu destekler sayesinde hayvanlarımızın sayısını daha da çoğaltmayı düşünüyoruz” diye konuştu.